• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krava se neda musti

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
mirela kaže:
e ovako ljudi moji sad cu da vam ispricam moj dan jutros tacno u 7.00 po obicaju idemo ja i muz u stalu nalazimo svekra koji je vec svoje pomuzao kaze on nama ova vasa vodiiiii :scratch tele je odma pored nje skace na tele ko luda mi lijepo pustimo tele mirna opet poslije ko luda :evil: e haj sad da isprobamo ritulju kako ide covjece ubi ma neda ni blizo tako da smo odustali zovnemo veterinara doso kaze muzu gore gurni joj prste u nos i stisni odradio covjek posao i otisao ceska se covjek kaze da sad probamo vec je bilo nesto oko 17 h djever gurne prste stisne ona mirna ne mrda stavi muz aparat ne mrda :D :D mi ono hepi reko ide sad konacno e sad za 5 min. :lol: :lol: :lol: umuzli samo 1l neda ustegla alsad je nadrljala sad smo joj nasli caku tako da sutra ujutro idemo prvo po brnjicu a sinoc smo pokusali ono sa uvijanjem repa gospoda krava je bila mirna ali se tako umotala tijelom da je od njega napravila slovo U e sad ja vam kontam covjece jel ona uopste normalnaaaaaaaaaaaaa :twisted: :scratch

eto vidiš da ima lijeka, frkanje repa i brnjica na nos

to što je ona napravila slovo u od uvijanja, bude se ona ispravila, sad ste vi nju iznenadili pa je ostala šokirana

bitno je da sad možete musti, a mlijeko če ona več pustiti, za dan dva, ali vi imate da sad budete čelićni i ne popuštate

još pomaže i kvrckanje štapom po rogu jer joj skreče pozornost zvukom a i pred očima joj je a pošto je razapeta na brnjici ne može se maknit od toga

eto sve iz prakse, nema te krave koju se ne može smirit

cika Mato

Član
Tu od
10 Stu 2008
Poruka
155
mirela
ipak ste vi kravi gazde a ne ona vama a taj sitstem za mužu kako je bogec opisao(zavrtanje repa i prste u nos i podizanje glave prema gore)mi koristimo pri osjemenjavanju krave
samo za informaciju kad mene i tate ne,ma kod kuče a dođe veterinar za osjemanit kravu na taj način mama sama drži kravu s tim da joj za jasle tj za štaflu iznad jasala priveže glavu i pridrži rep te veterinar osjemeni kravu

za informaciju 2 dana za redom sam svog "bombardera "pomuzo bez vezanja glave i noge (mora da joj je dosadilo vezanje glave i noge kao i meni )

M

mirela

Guest
ljudi svima vama jedno veliko hvala za svu pomoc uspjeli smo je umiriti i sad sisaljke stavimo al sad nece da spusta mlijeko za nekih 10-15 min ne spusti ni 0,2dcl sta sad da radimo tele kad sasne pusta kako dalje molim vas

tine

Dobro znana faca
Premium
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
862
S ovom kravom u toj laktaciji bude problematično. A ubuduće tele brzo odvojiti i musti s muzilicom, pa onda tele pojit iz kofe.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
tine kaže:
S ovom kravom u toj laktaciji bude problematično. A ubuduće tele brzo odvojiti i musti s muzilicom, pa onda tele pojit iz kofe.
e da,to je trebalo odmah na početku napraviti,možda bi bilo manje problema :scratch

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Mike kaže:
tine kaže:
e da,to je trebalo odmah na početku napraviti,možda bi bilo manje problema :scratch

pa reko sam to odmah na početku, da maknu tele i odmah vojni režim sa kravom, ovako je to na puno teži način, sa mogučim malo diskutabilnim rezultatom, al za ubuduče če znat

tele ionako deformira vime jer ne sisa ravnomjerno sve sise, več kak mu se svidi

cika mato da tim potezima sa repom se drži krava kad se osjemenjuje

ujutro dolazi veterinar, da napravi malu žensku telu :D vodi krava ko šašava :D

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410
neznam, ustvari znam mislim da ovu kravu treba definitivno izlučit iz stada jer ovo postaje pravi problem! :oops:
Mi smo imal jednu koja je htela udarat i ko junica i kad se otelila i odmah smo ju rješili jer meni je važnije da ja budem živ i zdrav a junica će još biti ako se misliš-mislim time bavit. A također sam negdje pročital,nek me se ispravi ako nije točno, da je to nasljedna karakjteristika i po tome takvo bi se ponašanje moglo javljat i u daljnoj selekciji i problemu nikad kraja- stoga mislim da je ponekad problem najbolje sasječ u kori :!: jenu

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
gmiža pozdravio te je joco, ps pročitaj ime na markici, malo umjetnosti

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410
bogec kaže:
gmiža pozdravio te je joco, ps pročitaj ime na markici, malo umjetnosti

stari moj ja mogu samo sanjati takva imena da pišu na markicama mojih krava i junica; da bar moj kontrolor je imalo informatički podučen pa da vidi ovo možda bi se i on okrenul oko sebe i napravil kak mu se nekaj veli, a ne po svom al to je več priča za drugu temu :!:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A kaj znači ovo iznad imena, manjim slovima napisano??? :scratch :?:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
gmiža kaže:
Ako se ne varam, a mislim da ne(Baccala) je ime bika, tj ime oca dotične juničke ;)
To sam si i ja mislil, al nisam bil 100% siguran, bude nam gazda rekel :mrgreen: :mrgreen:

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
ŠANANA kaže:
[quote="gmiža":upr5icrc]Ako se ne varam, a mislim da ne(Baccala) je ime bika, tj ime oca dotične juničke ;)
To sam si i ja mislil, al nisam bil 100% siguran, bude nam gazda rekel :mrgreen: :mrgreen:[/quote:upr5icrc]

to je ime bika

na svakoj markici ženskog grla je iznad imena te gospođe napisano ime oca :!: :!: :!:

M

mirela

Guest
svima vama jedno veliko hvala za svu pomoc uspjeli smo je umiriti i staviti sisaljke ali sad imamo veci problem nece nikako mlijeko da spusti sta sad da radimo

M

mirela

Guest
ovaj moj komp ili je prolupo ili sam ja totalni seljak pa neznam stapisem :scratch :lol: :lol: htjela sam reci a to sam i napisala a on poslo skroz nesto lijevo :lol: krava je mirna al sa prstima u nosu nismo jos uspjeli pronaci brnjicu muza ide ko bubreg po loju kolicina mlijeka koje dnevno daje je od 16l do 18 vole miško sad jede sve zivo a najvise voli silazu tako da sam htjela jos jednom svima vama da kazem jedno velikoooooooo HVALA za svu vasu pomoc

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
mirela kaže:
ovaj moj komp ili je prolupo ili sam ja totalni seljak pa neznam stapisem :scratch :lol: :lol: htjela sam reci a to sam i napisala a on poslo skroz nesto lijevo :lol: krava je mirna al sa prstima u nosu nismo jos uspjeli pronaci brnjicu muza ide ko bubreg po loju kolicina mlijeka koje dnevno daje je od 16l do 18 vole miško sad jede sve zivo a najvise voli silazu tako da sam htjela jos jednom svima vama da kazem jedno velikoooooooo HVALA za svu vasu pomoc

nema na čemu, svi su tu da pomognu, a mi bi svi voljeli da se uključiš u rasprave u raznim temama koje su ti u interesu bilo saznanja ili radoznalosti

drago mi je da su metode brnjice pomogle :!:

M

mirela

Guest
rado cu se prikljuciti ostalim temama trenutno smo imali problema oko te nase krave al hvala bogu uz vasu pomoc sve se rjesi a sad dolazi vrjeme sjetve tako da cu vjerovatno da se prebacim na sjetvu al bice tu jos stvari za koje bih voljela znati neke svari jer ipak za neke stvari smo jos neiskusni a volimo taj posao tako da ce vjerovatno biti jos pitanja i pitanja ipak hvala

M

mirela

Guest
hehe jedna dobra vijest nakon one lose sa teletom nakon dugog vremena traganja (a ja vam zivim u bih i ovde je normalno da moras precipo par gradova da nades ono sto ti trweba :mrgreen: )za tom brnjicom danas smo je nabavili :D veceras stavimo je kravi na nos i zavezemo nepred tik uz ogradu nabili aparat i stojimo ko gospoda a mama krava da je covjek nebi prepozno mirana ko janje hehe 1:0 za nas mislim da je rat izgubila :lol: :lol: sad smo joj pokazali ko je gazda i ono sto je interesantno poslije toga jos dugo nije dosla sebi od soka sta bi :lol: :lol:do sad smo imali metodu guranja prsta u nos od veceras je brnjicaali prava brnjica

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
mirela bravo :D eto vidiš da smo ju uspjeli umirit, kroz neko vrijeme če bit ona mirna, bude stajala i bez brnjice, a u drugoj laktaciji bude skroz mirna

je bilo je teško ali ipak ste uspjeli, svaka čast :D

Najnoviji postovi

Na vrh