Re: krmno bilje i travnjaštvo
daj mi reci s čim da pognojim pašnjake pred zimu?bi li bilo dobro pokosit ostatke koje ovce nisu popasle?
ovo gore je pitanje od abrkilija
evo odgovor
pred zimu se pašnjaci i svi travnjaci, ljuljevi, dts, djeteline, lucerna, gnoje sa npk 7-20-30, ili rano u proljeće sa npk 15-15-15, naime PiK se dodaju jednokratno u travnjake, i to u jesen ili rano proljeće , dok dušik se dodaje obročno u više obroka, tj prihrana jer je dušik brzo mobilan, dok fosfor i kalij su duže topivi i traju cjelu sezonu.
bilo bi dobro pokosit ostatke da bi trava jače krenula u proljeće, daj mi neku sliku da vidim situaciju, pa čemo po tome najbolje znati
inače ne valja da je trava pred zimu obrijana, kak vele ljudi sam da očiste livade jer ih jaka zima oštečuje pogotovo golomrazica, na slikama stranica gore se vidi da je podosta čupavo pokošena djetelina, tj podosta visoko zbog prezimljavanja, ali ako i ostane veča neče smetat za zimu , več se u proljeće prođe laganim drljačama i digne se ta trava i lišajevi , tj prozrači se površinski sloj pa trava kreće bolje i jaće