agrarac kaže:bogec,kada će sjeme u prodaju???vidiš da smo svi napeti
agrarac kaže:
cabage kaže:Evo ljudi, ja sam tek danas uspio posijati ljulj. Istina, malo kasno, ali bolje ikad nego nikad. Lijepo sam pripremio zemlju prošli petak s namjerom sijanja u subotu i naveče pao takav pljusak da je sve to zabetonirao. Tek sam danas uspio sa sjetvospremačem u polje i to jedva. Jedan prohod tek da nadignem vlagu, pa onda popodne da to usitnim. Čak je ispalo dosta dobro, kak je izgledalo ujutro.
Inače je ovih dana kod mene palo 84 litre kiše, tak da je sve mokro ko ...
a slike oranjabogec kaže:cabage kaže:.
ja sam tek počeo orat, i to če potrajat još par dana jer imam i ovak posla oko krava, pa tek onda sijanje, ali pošto imam hrane kak bi rekli malo jako viška , ne treba mi zimski otkos na novom ljulju, samo sam prije kiše pobacao kan na stare ljuljeve tak da tu bude još finih bala i onda ide balirka i omotač na zimski san a na prolječe urnebes skupio sam za košenje 50 rali koje če doči u mjesec dana
cabage kaže:Mi stavljamo 16 kg lucerne na jutro i samo mora biti kvalitetno posijano i onda je gromovska. Priprema zemlje mora biti jako dobra tak da sjeme dobro legne i sve je ok.
Ovog Boxera od BOGEC-a sam stavio 24 kg na jutro pa da vidimo. + 350 kg 7-20-30 hehe
cabage kaže:A vidjet ćemo što se tiće toga kad se bude kosilo. Najprije nek iznikne kak se spada i neka lijepo dočeka zimu. Nisam uspio povaljati iza sjetve, odmah je počela kiša i stalno pada. Tak da mislim da ni ne treba, jer sjeme će i ovako dobro prileći uz tlo :mrgreen:
Da vam pravo kažem lagano razmišljam da kupim junice, da imam što musti preko zime i lovu dobivati. Ovaj moj posao me ubija, svaki dan na polju, bilo kiša, bilo +40, uvije cijele dane vani. Gledam vas stočare i vidim da se bolje živi, samo što imate cjelogodišnji posao. Iznimka su neki koji ne znaju raspolagati hranom i novcima, pa na kraju nemaju čime hraniti i kupuju ultraskupe smjese.
Hrane imam, za početak, a i posijano je novo, tak da ako se i odlučim, neću imati sličnih problema.
Eh, BOGEC, tu si vraški u pravu. Čitam ja dosta literature, začudio bi se koliko. Vidim da naši ljudi ustvari nemaju pojma kako uzgojiti kvalitetnu junicu, a i ono što dolazi iz uvoza slične je ili čak lošije kvalitete nego domače. Ipak ovo ne spada u ovu temu, idemo tamo gdje je i mjesto.bogec kaže:u uzgoju telaca i junica se formira proizvodnja buduće krave, u pravilu imaju svi debele telce koji su sisali do 200 kila, pa udri brašno, a sjenaža ni sve drugo voluminozno nigdje u panju :!: