bogec
Aktivni član
- Tu od
- 16 Stu 2007
- Poruka
- 2,276
Re: krmno bilje i travnjaštvo
e na to jedno jutro il ral drmni na jesen engleski ljulj, pošto veliš da su prebirljive, il križanac ljulj, to bi bilo ok i za pašu i za košnju
a ako bi imao još gdje koju površinu za dodatnu ishranu da posiješ u 5 mjesecu sudansku travu il na jesen grašak, to bi spremio i normirao u jasle
jucky kaže:vidim da tu ima pravih stručnjaka za krmno bilje pa ako mi netko može pomoči... imam muzne ovce ( istočnofrizijsku ), a nemam dosta zemlje oko štale za kvalitetne pašnjake. imam oko 1 jutro zemlje sa kojeg bi htio imati zelenu krmu što ranije pa do 10 mjeseca. pošto su ovce u pitanju ( i to profinjene njuške :roll: ) neču jesti svaku travu koja je malo deblja. npr, lucernu na početku cvatnje obrste samo list i gornji dio stabljike a drugo ostave :?
e na to jedno jutro il ral drmni na jesen engleski ljulj, pošto veliš da su prebirljive, il križanac ljulj, to bi bilo ok i za pašu i za košnju
a ako bi imao još gdje koju površinu za dodatnu ishranu da posiješ u 5 mjesecu sudansku travu il na jesen grašak, to bi spremio i normirao u jasle