Re: krmno bilje i travnjaštvo
mario kaže:
Naravno da je ljulj dobar kad je
Made in Bogec :mrgreen:
Koliko treba proći vremena od primjene KANA do košnje?
Mislimo to pokosit za 11 dana, a da radje to pokosim pa onda bum s gnojivom za sljedeći otkos?? Strah me ak budem predugo čekal da ne prestari.
nije to za košnju, vidim ja na slikama, to če bit za košnju krajem mjeseca, oko sokolovo :!:
naime kosi ga kad vidiš da prvi klasovi izlaze, jer pred početak klasanja ima najviše energije, onda je na vrhuncu, a ako ga dohvati klasanje u večem obimu ode kvaliteta u zanzibar (fredi mercuri je sa zanzibara, otok pokraj indije), to je faza kad dobiješ najviše mase najveće kvalitete
jednu stvar sam primjetio kod vas u cjelom tvom kraju, stalno se tandrljate po livadama, čim malo naraste trava vi kosite, to ne valja, trava nije dala maksimum od sebe, ćak nije ni izgadila sebe, a vi več kosite
neče trava prestarit, sve ja imam pod kontrolom, treba iz nje izvuč maximum i kvalitete i količine
moja trava je veča, kad ja budem kosio kosi i ti, probaj poslušat me
kod tako male gnojidbe dovoljno je oko dva tjedna, jer nije velika količina dušika, a standardno je 20 dana
mali savjet odi kroz dva tjedna na polje i uzmi travku, tj cjelu biljku, i rasčijaj ju da vidiš el formira u sebi klas i el ima još koji list prije toga za izač, tako se ne možeš nikad zezenut
drugo, pošto je dobra gnojidba trava neče samo tako preč u generativnu fazu jer mu gnijidba pogoduje vegetativnoj fazi, ima vlage, ima hrane, ............
gnojidbom sada i velikim prinosom kvalitetne hrane manje ovisiš o ljetu i vremenu kad trava baš i ne raste, bitno je danas, bitno je sad, nema sutra, to ne postoji.............i kad se po ljetu nebo zacrni ili kad uopče nema oblaka ti češ reči , ja imam hrane dovoljno i to jako kvalitetne
tu se stvaraju razlike između proizvođača, velike i nepremostive, pasalo to nekome ili ne
ljeto je doba za neke druge kulture kada one vladaju, a ljulj če ponovo doč na svoje u jesen
gmiža znači nas dvojica drmamo maximalno sa voluminozom, još malo pa čemo bit međaši :mrgreen:
grabik, da malo se kasnije kosi tj može se dopustit da malo ostari, bilo ljulj ili lucerna ili djetelina, tako je i kod susjeda
za krave mora bit sve nabrijano do maximale