Re: krmno bilje i travnjaštvo
mario kaže:
KOliko je bilo bala na hektar?
mogu ti reč da je jako malo bala bilo, 23 na 4 rali, i jučer sam bio balirat kod jednog frajera, on je imao 43 bale na 6 rali, to je jako sve malo, nije trava još za kosit, al ljudi srljaju, meni je tak svjedno, ja svoj dio napravim
na dobrom talijanu na ral se može fino dobit preko 15 bala super kvalitetne sjenaže, al to ja ljudima ne mogu dokazat, pa nek radi svatko ko kak hoče, jer ovako pokošeno biljka nije dala maximum, ni mase ni kvalitete, trava ima največu kvalitetu i masu pred klasanje, a kad počme klasat onda kvaliteta pada , zato treba uzet biljku u ruke i rasčijat ju i pogledat koliko još listova ima u sebi koji trebaju izači i gdje se nalazi klas :!:
tek pred kraj mjeseca če bit ljulj u super fazi, malo ga sad zeza podosta visoka temperatura i to što nema kiše, al ova godina malo miriši na sušu, ječam je več dobio po piksi, sad čemo vidjet dalje, zato je bitno ne srljat i sve brže makivat ko da smak svijeta, još je daleko klas na travi
oni ljuljevi koji su stvarno dobri če bit iduči tjedan za kosit, al ne svi i bilo koji, treba prognozu pratit