H
Kad si ga sija?
Kako napreduje talijan,jesi ga skidao?
Odličan je gust i dosta velik za otkos, ali je sad snjeg i mekano pa ga ne možemo skinuti, a možda i ga i skinemo ako smrzne ,a da ne bude snjega.
Hvala lijepa na savjetima,ovčarstvo proučavam,lucernu mislim sijat u većini mislio sam ubacit i malo neke trave ali nisam siguran kaj za ovce naj bolje odgovara!:drinkers:
Ja bih naj radije sijal lucernu,ali neznam kakva je situacija sa zelenom ishranom i sjenažom od lucerne kod ovce!?Mislim na to da se ovca može napuhnuti od lucerne!To je jedini razlog mog dvoumljenja oko sjetve lucerne ili dts-a!Pozdrav iz Jaske!A jel bi htio samo čistu travu?
Ako bi želio ubaciti malo trave zasij TDS on je malo dugotrajniji od ljuljeva, a opet i kvalitetan.
Sad ako te zanima baš neka čista trava mislim da bi ti najbolji bio Engleski ljulj ili klupčasta oštrica , jer isto duže drže uz obavezno prihranjivanje poslje svakog ili barem svakog drugog otkosa, jer ne vjerujem da ćete preoravati to svake druge godine pa valja nekako i održavati, a ovako vam je najlakše da trava ostane gusta da ne izrast neki korovi između več da je to čisti usjev.
procito sam velik dio ove teme i vidim svakojakog iskustva HVALA VAM sad mi je sve puno jasnije
jedno pitanje na koju visinu kosite trave i sve ostalo a da ne strada korijen trave a normalno i da trava prije pocne rasti mislim roto kosom
Hurlimann ne slažem se s tobom. 7-8 cm je po meni minimum i ja se toga držim, a ljulj kosim na nekih 10 cm. Točno je da se trava obnovi (vidio sam lucernu pokošenu doslovno do zemlje i opet se oporavila), ali ipak joj treba duže vremena, a i preniskom košnjom sigurno dolazi kasnije više zemlje u bale, a to nam ne treba...