• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
302cgzt.jpg

1z18d5i.jpg

Ove godine smo po prvi put sadili krumpir u plastenik, kao pokusno polje, da se vidi isplativost proizvodnje u odnosu na druge kulture. Berba je bila od 18.04-15.05, prosječan prinos 28t/ha i prosječna cijena 8,00kn.Kalkulaciju tek moram napraviti.
Ove slike su od prije par dana kada smo počeli vaditi vanjski krumpir za lokalno tržište (tržnica,štandovi) , cijena 5,00. Ima još dosta sitnoga pa se ne isplati vaditi na veliko. Inače ga imamo posađenog na površini od 1 ha.

Mariopavlovic

Novi član
Tu od
24 Svi 2014
Poruka
4
Poštovani forumaši zanima me jedna inf.o proizvodnji krumpira.Posadio sam 1 ha merkatilnog krumpira 22.03.2014 pred sadnju sam ubacio 800 kg.15-15-15 i 200 kg ureje nakon nicanja oprskao basagranom i selectom.I na dva puta sam bacio 350 kg. kana i jedna prehrana preko lista 20-20-20. Ćist je ali je bilo puno kiša pa ga nisam uspio ogrniti sadilicom je sađen neki dan sam prošao ridomilom gold. Treba li mu još što?

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
tu ima puno previse dusika, a premalo kalija i fosfora.
Poslje tog krumpira mozes bez gnjojidbe komodno sadit kupusnjace!
Treba ti jos insekticid, to si mogao pomjesat sa ridomilom.

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
Poštovani forumaši zanima me jedna inf.o proizvodnji krumpira.Posadio sam 1 ha merkatilnog krumpira 22.03.2014 pred sadnju sam ubacio 800 kg.15-15-15 i 200 kg ureje nakon nicanja oprskao basagranom i selectom.I na dva puta sam bacio 350 kg. kana i jedna prehrana preko lista 20-20-20. Ćist je ali je bilo puno kiša pa ga nisam uspio ogrniti sadilicom je sađen neki dan sam prošao ridomilom gold. Treba li mu još što?
Ja imam drugačiji način gnojidbe u odnosu na vaš. Uistinu, previše ste dušika dali (15-ca, URA, 2xKAN, i na kraju prehrana 20-ca). S obzirom na podneblje i rok sadnje vjerujem da krumpir nije u cvatnji(ovisi i o sorti rana-polurana-kasna) i da ćete morati dati još koju zaštitu(ovisno o vremenu) i da prilikom prskanja dodate prehranu - Albatros Hydro 7+14+36(ili sličan) jer ako želite dobar gomolj morate dodati kalija. Prskali ste sa mankozebom+metalaksil, a iduće prskanje Revus + Daconil + AlbatrosHydro(ili sličan).

Mariopavlovic

Novi član
Tu od
24 Svi 2014
Poruka
4
Ma ja sam tako gnoip jer nisam imao 7-20-30 i uopće nisam planirao saditi krumpir zapravo radim 97 ha zemlje tako da je ovo usput. Ja se nadam da bi moglo biti 25 tona šta vi mislite? Dao sam mu prije par dana još 300 kg.15-15-15

i poćeo je cvasti već je oko 20 posto u cvatu a prihrana je bila valagro na toj njivi je palo 150 litara kiše na kvadrat u mjesec dana,nadam se da je veliko dio dušika nestao sa vodom jer sam ispuštao vodu dva puta iz njega

Posljednje uređivanje od moderatora:

Opaliti

Novi član
Tu od
23 Tra 2009
Poruka
11
pozdrav ekipa evo mog krumpira od ove godine sađen je 27.03 i dogrnut 10dana poslje sadne ošprican protiv korova i sad ide zaštita ridomilom uz poly feed 20-20-20 + mikroelementi
Imam pitanje dali da ga još jednom prigrnem prije potpunog zatvaranja redova??

Prilozi

• Fotografija-0040.jpg
    Fotografija-0040.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 189
  • Fotografija-0044.jpg
    Fotografija-0044.jpg
    59.2 KB · Pregleda: 148

Opaliti

Novi član
Tu od
23 Tra 2009
Poruka
11
naravno logiraš se onda odeš na novu poruku tj. idi na napredno pa imaš opciju uredi privitke zatim (naravno moraš imati slike na kompu) odeš na browse izabereš sliku ili više i onda uploadiraj i to ti je to! Nadam se da če ti ići!!

Josa

Član
Tu od
26 Ožu 2013
Poruka
77
Napokon sam skuzio postavljanje slika i ja :) ovo je Balatonska ruza

Prilozi

• DSC_1864.jpg
    DSC_1864.jpg
    58.7 KB · Pregleda: 186

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Kod mene je ta kalibraža išla ,više se na sjećam,ali oko osam kuna.Nas uvijek ovdje deru ko ****** naši uvoznici.

Josa

Član
Tu od
26 Ožu 2013
Poruka
77
Ovih dana sam vadio Balatonku za mladi krumpir nekih 300 kg,ja sam i vise nego zadovoljan izgledom i velicinom

Prilozi

• DSC_1894.jpg
    DSC_1894.jpg
    38.4 KB · Pregleda: 119
  • DSC_1897.jpg
    DSC_1897.jpg
    37.6 KB · Pregleda: 114
  • DSC_1898.jpg
    DSC_1898.jpg
    40.1 KB · Pregleda: 122

Krle

Član
Tu od
21 Stu 2010
Poruka
314
poz, ima li naćina da zasijani krompir zaštitim od divljih svinja

Mi toga:pig: ovde nemamo, ali imamo npr. zečeve u suncokretu. Na jednom predavanju sam postavio pitanje u vezi sa raspoloživim načinima za rasterivanje zečeva, misleći pri tom na neko hemijsko sredstvo - repelent, tj. neki smrad koji bi ih terao... pa sam dobio odgovor da su se za tu namenu efikasnim pokazale samo nekakve plinske ili karbitne pucaljke.
Kako su mi tada objasnili, to u pravilnim vremenskim razmacima emituje snažan prasak(kao iz lovačke puške).
Nemam pojma gde to može da se nabavi, možda su ih ove semenske kuće koje su organizovale ta predavanja, same pravile za potrebe odbrane svojih parcela gde proizvode semensku robu.

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
poz, ima li naćina da zasijani krompir zaštitim od divljih svinja
Neki kod nas stavljaju krpe umočene u Deherban (herbicid), i navodno funkcionira. Ali se te krpe osuše za par dana i treba ih ponovo močiti (valjda svinjama ne odogovara taj smrad).
Ovo je "narodna" metoda; trebalo bi provjeriti u praksi. :(:

Najnoviji postovi

Na vrh