• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

Entuzijast

Aktivni član
Tu od
18 Sij 2014
Poruka
206
Prekjučer Acrobat drugi put i mislim da je to to osim u slučaju da ne bude nekog težeg sr...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Johabice,jel dobra Vineta?

gif hosting

Dobro da sam išao u prskanju i za zlatice,pojavile se,neće one moju muku besplatno klopat.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
@mtd01...jel dobra Adora?

Prilozi

• WP_20140607_001.jpg
    WP_20140607_001.jpg
    75.5 KB · Pregleda: 141

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Jeeeeee @bhorv - sad si ti napravio usporedbu -Adora je najranija sorta,Vineta za njom kaska punih tri tjedna.I više.Ne igraš pošteno dečko.:(giggle):

Mtd,nedaj se smesti - ak je Vineta,za ovo doba odlično.A kaj ti je sa Rivijerom?

A i igra veliku ulogu kada je posađeno - ak je još u startu u pitanju tjedan - dva,eeeeeee,dečkovi......

@bhorv,super.napravi pire,pa me pozovi.:(clap):

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Mtd,nedaj se smesti - ak je Vineta,za ovo doba odlično.A kaj ti je sa Rivijerom?

A i igra veliku ulogu kada je posađeno - ak je još u startu u pitanju tjedan - dva,eeeeeee,dečkovi.....):

Rivijera je isto takve veličine. Ako se sjećaš da sam jedno 2 tjedna kasnio za Darijusom, uhvatila me kiša.

Krle

Član
Tu od
21 Stu 2010
Poruka
314
Danas oprskano po drugi put protiv buba insekticidom Alverde i protiv plamenjače, po savetu zaštitarke bilja ponovo sistemikom - Acrobatom uz neizostavnu prehranu preko lista Soluveg. Kod mene je neki od vidova prehrane preko lista obavezan sastojak tank-miksa kad se puni prskalica.
Na žalost, izneverio me je traktor(upravljački sistem), pa sam morao da zamolim druga da me spasava od buba danas za danas - sad za odmah jer su naredna tri dana crveno slovo.
Jutros sam ustao u 5:00 zbog tog prskanja, a ispalo ja da sam otišao automobilom da vadim krompiriće umesto da ih prskam. Sutra ću da uslikam šta sam to navadio.

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Epomagajte,cime prskati krumpir u ovakvim slucajevima,
20140608_080629.jpg
[/url]
forum image hosting[/IMG].

new1234

Član
Tu od
22 Tra 2014
Poruka
72
Prskajte Ranman Top (0,5 lit./ha) + Daconil (1,5 lit./ha)+ Peters Professional 30-10-10+TE(3-5 kg./ha) sa 500-600 litara škropiva/ha, 2x sa razmakom 3-4 dana!

Posljednje uređivanje od moderatora:

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Ima li tog za prskanje u manjim kolicinama ,posto bi trebao za cca50 litara materijala.

Ima li sto u manjim dozama,posto trebam za cca50litara tekucine?

Entuzijast

Aktivni član
Tu od
18 Sij 2014
Poruka
206
Daconil ima malo pakovanje mislim od 200ml Tensiofill je od litre ali ti košta 40tak kn Ranman imaš od 50ml 500ml 1l biraj a gnojivo te ili slične formulacije lako nađeš pošto ima hrpa raznih proizvođača.

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
Kako sam ove godine u "punom poslu" oko gnojidbe, nisam stigao staviti slike na forum, pa evo sada malog albuma od nicanja krumpira do..... . Sorte su Monalisa i Bella Rosa (a u sredini je i jedan red bijeloga koji sam dobio od Johabice, ali se sada ne sjećam imena).

Početak vrlo loš, loša, kišovita zima, tlo bez prave obrade, blato, pa čak i hladna kiša nakon sadnje. Kako je bilo krenulo, pitanje je bilo da li uopće saditi krumpir. Evo slika:
1. Bela Rosa - nakon nicanja i obilne kiše. Jako loše

Nastavak albuma:
2. Monalisa - formirani redovi

3. Monalisa - detalj

I onda ipak malo bolje vrijeme. I nekako je to ipak počelo ličiti na nešto (uz naravno odgovarajuću gnojidbu :D:)

4. Polje krumpira nakon ogrtanja (lijevo tri reda Monalisa, red u sredini bijeli od Johabice, možda Riviera, ali nisam siguran, 4 reda sa desne strane Bela Rosa).

5. I jedna lijepa, umjetnička, Monalisa u cvatnji

6. I detalj Bela Rose nakon ogrtanja

I u subotu smo počeli sa prvim vađenjem Monalise. :p:
Slike uskoro.
Ali kako je bilo na početku, sada je vrlo dobro. Polako već počinje problem visoke temperature i suše, i Bela Rosu bi trebalo početi natapati.

A gnojidba? To se već zna (program na portalu uskoro).
:wink:

new1234

Član
Tu od
22 Tra 2014
Poruka
72
Evo jedan dio moje Sylvane i Bella Rose..:)
attachment.php

attachment.php

Prilozi

• 2014-06-08 19.12.55.jpg
    2014-06-08 19.12.55.jpg
    77.3 KB · Pregleda: 723
  • 2014-06-08 19.14.01.jpg
    2014-06-08 19.14.01.jpg
    69.8 KB · Pregleda: 714

viper50

Član
Tu od
21 Tra 2013
Poruka
186
mala pomoć.krumpir je dosta polegnut,čini mi se da je to od plamenjače.ima li mu pomoći?cuprablau z ???hvala!

ZULJE

Član
Tu od
12 Pro 2012
Poruka
207
new1234 -- krumpir ti je jako dobar i čist, kliko puta si do sad išao u zaštitu protiv bolesti??

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
mala pomoć.krumpir je dosta polegnut,čini mi se da je to od plamenjače.ima li mu pomoći?cuprablau z ???hvala!
Tehnički je "gotov". Jedino što mu može malo pomoći je Acrobat (sistemik) ali ne očekuj čuda. A Cuprablau je kontaktni, i trebalo ga je primjenjivati preventivno. Sada više nema učinka.
:s:

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
ako imate volje napisite nesto o protususnim mjerama, sta je pametno napravit krumpiru izuzev navodnjavanja?

viper50

Član
Tu od
21 Tra 2013
Poruka
186
jesam koristio sdam cuprablau z i poslije oborina u svibnju sam ga također tretirao odgovarajućim sredstvom ,ali....ne znam da li on može čekati vađenje početkom srpnja ili ..

Najnoviji postovi

Na vrh