Računica štima, ali ja bih tu dodao još, doprinose, skladištenje neko moraš imati za 70t, amortizacije,rega, navodnjavanje, zaštitu, i transport. Što bi na kraju ostalo nekih 20tkn. Naravno pitanje je i kome bi si u brzom roku prodao 70t po 3kn. Varijabli je jako puno zato ga ja ne radim, a neki drugi rade. Nema tu nikakve ljutnje.Ma znas sta...kupio sam domace vrgoracke jagode i razocaro se isti k... ko one iz konzuma, kupio tresnje ista stvar, domace je napuhano ista stvar je salata iz konzuma ili salata iz vrta, ali druga tema ne za tu.
Šta se tiče izračuna gore ti su ti navedeni neki podaci...ja ti mogu pokazat kako sam ja racuno e sad dal cu bit popljuvan ili ne nije me briga, vuk ne brine sta ovce misle, a sad ako grijesim neka me isprave, da si pravi bis pokazo svoje brojke na koje se toliko budnis, sa ovom izjavom o placi samo si potvrdio moje cinjenice...
Sjeme krumpira 3500kg 12kn/kg 42000kn
Gnojivo 1kg po kili krumpira 14000kn
Racunam da imas 12 kila uroda po kili sjemenskog sta je dosta loše ali ajde.. dođe 42 tone i neka ga prodaš po 3 kune šta ako si imalo okretan je realna cijena dode 126tkn..
Tvoj rad ne računam jer to ni kod sebe ne gledam ako maknem troškove koji su napuhani i urod koji je dosta loš ostane ti 70tkn...da i radnike i sve ostale troškove platiš još 10tkn imas 60tkn na kraju od svega...to ti je okruglo 5000kn samo od krumpira...
A ti si reko da je kod vas 4000kn jako dobra plaća...pa eto računaj sam brojke su tu, ako moja računica ne odgovara pokaži svoju, iskreno meni kad se nešto ne isplati ja to ne radim, mjenjaj profesiju očito poljoprivreda nije za tebe.
Računica štima, ali ja bih tu dodao još, doprinose, skladištenje neko moraš imati za 70t, amortizacije,rega, navodnjavanje, zaštitu, i transport. Što bi na kraju ostalo nekih 20tkn. Naravno pitanje je i kome bi si u brzom roku prodao 70t po 3kn. Varijabli je jako puno zato ga ja ne radim, a neki drugi rade. Nema tu nikakve ljutnje.
Svaka čast, jako ste pametni. Čovjek tu odgovara na pitanja na koja ne mora dat odgovor, može se samo smijat i cerit, a vi mu tu zbrajate i oduzimate možebitnu zaradu. Bolje otić ispred dućana i popit koju pivu.Ma znas sta...kupio sam domace vrgoracke jagode i razocaro se isti k... ko one iz konzuma, kupio tresnje ista stvar, domace je napuhano ista stvar je salata iz konzuma ili salata iz vrta, ali druga tema ne za tu.
Šta se tiče izračuna gore ti su ti navedeni neki podaci...ja ti mogu pokazat kako sam ja racuno e sad dal cu bit popljuvan ili ne nije me briga, vuk ne brine sta ovce misle, a sad ako grijesim neka me isprave, da si pravi bis pokazo svoje brojke na koje se toliko budnis, sa ovom izjavom o placi samo si potvrdio moje cinjenice...
Sjeme krumpira 3500kg 12kn/kg 42000kn
Gnojivo 1kg po kili krumpira 14000kn
Racunam da imas 12 kila uroda po kili sjemenskog sta je dosta loše ali ajde.. dođe 42 tone i neka ga prodaš po 3 kune šta ako si imalo okretan je realna cijena dode 126tkn..
Tvoj rad ne računam jer to ni kod sebe ne gledam ako maknem troškove koji su napuhani i urod koji je dosta loš ostane ti 70tkn...da i radnike i sve ostale troškove platiš još 10tkn imas 60tkn na kraju od svega...to ti je okruglo 5000kn samo od krumpira...
A ti si reko da je kod vas 4000kn jako dobra plaća...pa eto računaj sam brojke su tu, ako moja računica ne odgovara pokaži svoju, iskreno meni kad se nešto ne isplati ja to ne radim, mjenjaj profesiju očito poljoprivreda nije za tebe.