ivanz
Aktivni član
- Tu od
- 29 Pro 2010
- Poruka
- 4,482
ćelo veliš na količinu? ove godine tko više ima taj ima i veći gubitak, trenutna otkupna cijena je 0,80kn/kg. pa napravi kalkulaciju na tu cijenu. srećom imam svu mehanizaciju pa nekako pozitivno poslujem, a ima tu još dosta toga na čemu se da uštedjet u proizvodnji, al da sam sad na početku bez mehanizacije definitivno bi našao neku drugu kulturu.... zato ivane razmisli........ blago tebi ako prodaješ po 2kn/kg
imam i ja mehanizaciju, pa nije problem......
prošle bila problem i kiša, nemam zavodnjavanje......a krumpir je dobio sam 2 dobre kiše, da je bilo vode između jaraka i ništa više......
ove godine ću također bez navodnjavanja, al zato ako budem slijedeće to radio, onda ću ga i navodnjavati.......
isplativije je od ratarstva, to je sigurno, a i više posla......
ja sam zadovoljan, ako budem imao isti prinos kao i 2011.g.
prošle god je posađen 8 i 9.4. jer se prije nemože zbog vremena, ove godine planiram malo ranije oko 20.3.
ja sam otprilike napravio neku računicu, jel može još netko napisati nešto o tome, te kolika bi izašla potpuna gnojidba po ovim tablicama, jer neke cjene neznam, može i u grubo da se napiše......
jel netko probao gnojiti po tome, i kolika je bila zarada.......????
s mojeg stajališta tu nema zarade......al pošto nemam baš iskustva, volio bi da me netko uvjeri u suprotno......
sijem i grah, koja je ipak zahvalnija kultura, puno manji ulog, a zarada ista, i što je najvažnije nema zahtjevne obrade zemljišta i skupe gnojidbe, a cjena je uvijek preko 20kn/kg......a krumpir mi je privlačan što mogu sve prodati.....