pozzz,
evo da vas pitam u vezi krumpira,prijatelj mi pricao da je negdje citao da nizozemci krumpira kad procvjeta skidaju cvjet,i da pred sam kraj spale nekim preparatom cimu ili ti ga stabljiku ,neznam kad to tocno rade ali da im je prinos s tom metodom kao dosta veci,
pa jel ko od vas zna sta je to ,ima li to ikakvu svrhu ,jer mi ni on nije dao bas sve informacije, dali je netko od vas cuo ista o tom ?
hvala
u ovo nevjerujem jer koliko ja znam totalni herbicid (cidokor,total,herbocor...)upija cijela biljka a ne samo nadzemni dio. jedino posebni herbicidi služe za desikaciju basta i reglone forte iako ni taj krumpir ja nikad nebi jeo.pred kraj se prska totalnim herbicidom da se osusi cima i bude lakse vaditi..
Ako krumpir kupuješ u dućanu; onda si ga već pojeo, jer je to danas redovna mjera u intenzivnoj proizvodnji krumpira (basta se ionako ne translocira iz lista u gomolje, pa nema nikakve opasnosti).... jedino posebni herbicidi služe za desikaciju basta i reglone forte iako ni taj krumpir ja nikad nebi jeo.
Mi smo već davno prestali prskati cimu Bastom - puno bolje, ako hoćete ekološkije i zdravije, je prije sadnje cimu potući sa mulčerom. Dan prije vađenja pomulča se onoliko koliko planiraš vaditi. Sve čisto i uredno bez kemije.
Mi smo već davno prestali prskati cimu Bastom - puno bolje, ako hoćete ekološkije i zdravije, je prije sadnje cimu potući sa mulčerom. Dan prije vađenja pomulča se onoliko koliko planiraš vaditi. Sve čisto i uredno bez kemije.
A čovječe legenda si - svaka čast
Nije bez veze ona stara #SNAĐI SE DRUŽE#
a da nam je samo vidit kak ćeš ga iskapat...:rolfer::rolfer::rolfer:
To je resor od majke, pa mislim da će ga ona ručno postepeno vaditi nešto kao mladi pa dalje sve do jeseni.. Ali....da je to moj posao možda bi mi kaj palo na pamet, možda kojim strojem iz linije za sijeno :lol: 8)