Zavisi od krupnoće 28-35 je najbolji i najskuplji ja uzimam 50-60 i režem ga a cjena je dosta manja. Svaka poljoapateka koja prodaje druga sjemenja ima i krumpir ako nema nigdje dođi u Viroviticu ima ga na svakom ćošku.
e sada, jel bolja automatska ili poluautomatska sijačica?????
pošto još nemam niti jednu,a razmišljam o automatskoj......jer mogu sjesti u traktor i sam sijati, nije mi potrebno još 2 ljudi......
koje su cjene sjemenskog siki???? može i na PM.......jel automatska može saditi tu veličinu......malo glupa pitanja, al nisam se još susretao s tim......imao sam prije drugu metodu za sijanje.....
Zavisi šta hoćeš postići. Ja nikad ne sadim krumpir da bi ga skladištio nego ga prodam kao mladi a obavezno ga naklijavam oko 20.01. ide na naklijavanje. E sad u mojoj proizvodnji nikako ne ide automatska sadilica zato što bi pokidala sve klice a ni dva radnika nisu skupa ja osobno nikada neću kupiti automatsku. Ja sadim Vinetu i plaćam 2kn a sitniji je 4 kn trebaš znati da vinete nema sitne.
@siki, jel sadiš u plastenik, ili si iz toplijih krajeva?
sadim vani prošle godine 01.08 sam završio sa krumpirom a ove godine ako bude normalna barem 20 dana ranije iz Virovitice sam.
@siki, prije si napisal da stavljaš na naklijavanje 20.01. Ako je na naklijavanju 3 tjedna, onda bi trebal sadit sredinom veljače. To mi se čini prerano za sadnju vani. :rolleyess: Dodatno si me zbunil s ovim datumom završetka 01.08. Kakve veze ima taj datum s 20.01.?
Please, pojasni malo.
Siki ja sam sadio Kleopatru Mona lizu Kondor dezire i adoru kao što sam prije pisao adoru sadim naklijanu oko 20.03. pokrivam lutrasilom prvo vađenje ok 20.05. i sada sadim adoru za mladi a dezire za jesen.
Bio sam neki dan u Bosni i pregovarao za sjeme Adore prošle godine je bila kalibraža do 50 oko 4,50 kn za ovu godinu još nisam saznao cijenu ali ću je uzeti tamo.
Pozdrav Anđelko!
Siki ja sam sadio Kleopatru Mona lizu Kondor dezire i adoru kao što sam prije pisao adoru sadim naklijanu oko 20.03. pokrivam lutrasilom prvo vađenje ok 20.05. i sada sadim adoru za mladi a dezire za jesen.
Bio sam neki dan u Bosni i pregovarao za sjeme Adore prošle godine je bila kalibraža do 50 oko 4,50 kn za ovu godinu još nisam saznao cijenu ali ću je uzeti tamo.
Pozdrav Anđelko!