[/URL][/IMG]
Odlično napreduje, kad planiraš da će prispjeti za vađenje.
Nego šta je sa onim desnim redovima na sliki, druga sorta ili ???
Za koliko vremena bih trebao ja svoj kao mladi krompir vaditi a u fazi je kao na slici (orjentaciono) zbog pripreme druge kulture uz redovito zalivanje i prihranu a sa krompirom nemam iskustva.
E Baco, to ti je samo 1/3 posla u poljoprivredi; ostale su dvije vrlo važne trećine: berba i isporuka (to ti je 2. trećina) i naplata cijelog posla (to ti je zadnja i najvažnija trećina).Danas šogor posadio krumpir 2 h sa nekim ogromnim svemirskim čudom ,gnoji ,prska ,freza
za 4 sata ,u stroj nasuo 3 tone krumpira ,tonu gnojiva i kubik špriciva i gas .
Mislim da ću se i ja počet bavit poljoprivredom!!!
Neznam ti šta reći - zapravo nemam niti pojma koja je naša.Imali smo automatsku prije dvasesetak godina ali smo je pred jedno deset prodali - i za tu se više ne sjećam marke.Vidi ima li lagere,bez lagera je to jebada.Ali ako je skoro pa besplatna,nema se tu šta puno razmišlajati - bolje išta nego ništa.
Naravno da se može,samo to nije dovoljno - treba ga onda motikama okopati.Kada malo poraste ide prvo nagrtanje.Pošto su biljke još relativno male kada se to radi jedno nagrtanje neće biti dovoljnoJoš se jednom nagrče prije ili na početku zatvaranja sklopa,i zbog povišenja slogova i zbog toga jer korov ponovno počinje rasti.Uz to se još mora ručno par puta negdje u vrijeme žetve ručno počupati korov koji prođe nako zatvaranja sklopa ili nakon spuštanja cime.
Nije mi jasno na kakvu to poluautomatsku misliš.Mi smo imali Hasiu automatsku i Hmezadovu običnu,koja je bila bez lagera pa ju je muž morao prepravljati - bez lagera je to ebada kada krenu problemi,a krenu brzo.
Hajde stavi nekakvu sliku da vidim o čemu pričamo,jer ovako možda ti misliš na jedno,a ja na drugo.