• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,526
bok što mislite o sredstvu za plemenjuaču polyram df dali je dobar fungicid novi sam u krumpiru posadio ove godine 1 ha

Jako dobar preprat,međutim je preventivni i u uvjetima kao što su sada - kišovito i toplo(ajde,sada nije stalno toplo,ali kada proviri sunce je - inače za razvoj bolesti treba vlaga sa četiri sata temperature više od dvadeset dva stupnjeva) on neće funkcionirati.Inače nema potrebe prije zatvaranja sklopa ako su uvjeti normalni - niska zračna ili zemljišna vlaga(jer zemlja isparava,pa se vlaga diže i među listovima zadržava)ići u tretman,ali ova godina izgleda nebude takva.Sada bude najbolje napraviti preventivu prije zatvaranja sklopa,a prilikom,ili odmah nakon zatvaranja upotrijebiti sistemike.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,526
Nisi trebao još.Rano je.
Ako bude ovakvo vlažno vrijeme,fitoftora bude problem.
Alternarija ide dok je suho i vruće.
Za preventivu je najbolji Daconil - jer ga kiša ne ispire sa lista.Pokriva veoma široki spektar bolesti.I polyram je dobar,ali ja biram Daconil radije.

car1205

Novi član
Tu od
28 Tra 2014
Poruka
15
znam ali kod nas u ivaniču več kiša pada zadnjih 20 dana i ne mogu na zemlju jer je blato kod vas u međimurju sam bio za uskrs tast veli da nisu imali kiše i onda je pala kad smo palili vuzmenku naveče

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,526
O,međimurski zet! A gdje si to u Međimurju bio? I ti od svih žena svijeta naletio na međimurku.

car1205

Novi član
Tu od
28 Tra 2014
Poruka
15
špricao sam sa platenom sta predlažete vi sad

gardinovec a tast mi je rodom iz belice

od kuda ste vi

Posljednje uređivanje od moderatora:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,526
Malo pričekaj mora krumpir biti malo veći od ovog prvog pa sa basagranom i fusiladeom.Ili ako mnemaš ambrozije,sa tarotom - neznam jel tarot pokriva trave - ako ne,isto dodati fusilade ili nešto sličnoga.

O,to mi je susjedno selo.Koje ti je godište tast ? Nema ih puno iz moga mjesta koji su u Gardinovcu zeti.Ime? - zapravo i prezime,jer samo po imenu sigurno neću znati.

Beličanka.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,526
Ma sto posto - živio je prije ženidbe u ulici gdje ja sada živim.Ima li još koze?

car1205

Novi član
Tu od
28 Tra 2014
Poruka
15
ima negdje oko 40 komada koza kako ste zadovoljni sa sortom adora bio sam danas na polju i otkopao grm veličine je lješnjak sad

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,526
Nemam adoru,imam rivijeru i trezora od ranih. I nešto marabela.zapravo imam nešt adore,par redova,ali nisam je vidjela od onih slika tu na temi.

friki

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
191
290414 052.jpg

290414 047.jpg

290414 042.jpg

290414 049.jpg
evo mojih krumpira, sorta rivijera, sađeni krajem veljače/ početak ožujka, planiram ih počet vadit iza 10.5

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,670
Lijepo za vidit. @friki, ja mislim da je tvoj krumpir posađen na najskupljem tlu od svih forumaša, pa čak i od ovih koji su u plasteniku. Mislim na m2, zemlje, koliko vrijedi gdje je posađen, s pogledom na more. Svaka čast.

friki

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
191
Lijepo za vidit. @friki, ja mislim da je tvoj krumpir posađen na najskupljem tlu od svih forumaša, pa čak i od ovih koji su u plasteniku. Mislim na m2, zemlje, koliko vrijedi gdje je posađen, s pogledom na more. Svaka čast.

a vjerojatno je, jer je kod nas m2 od 50-200E, samo je problem šta ni jedna od ove 4 parcele nije moja, nego sam u najmu:=:), na svojim parcelama, koje su manje (2-3000m2) imam struju i vodu pa većinom sijem blitvu

ZULJE

Član
Tu od
12 Pro 2012
Poruka
207
Dali bi bilo dovoljno iči u prvu zaštitu sa Dithane M-45,Star 80 WP ili sa nečim drugim ??

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
Evo slika i krumpira.
Kao što sam već prije pisao, uvjeti pripreme tla vrlo loši (još se vidi na slici kako je tlo loše) ali se ipak krumpir dobro drži.
Prije sadnje 7:20:30, startno gnojivo i Mg-sulfat.
Obavljena prva prihrana: KAN
Folijarno: Coctail Jade (mikroelementi) i Delfan Plus (biostimulator)
I sada, kada stane kiše ide ogrtanje. I zaštita čim prije (samo čekam kišu da stane).

Slika: Mona lisa (ranija sadnja):

I Bella Rosa (kasnija sadnja):

Najnoviji postovi

Na vrh