Ma evo me,izležavala sam se malo u kadi,a bilo tolko ugodno da mi se nije izlazilo.
hi):
Ajde da reknemo - @bhorv je bio u pravu - to su sadnice iz klice.
Kupila ja neki kifličar,krumpir koji sam sadila jednom prije tridesetak godina,još tamo u februaru,a imao neke blentave klice.Pa sam ih ja poskidala,a kako meni uvijek nešto neda mira i volim nešto isprobavati,ja sam odlučila popikati ih u kontejner 209 rupa-iako bi bilo bolje da sam osamdesetku uzela,ali nije mi baš bilo previše važno.E,onda je to lijepo u plasteniku poraslo,a kako smo išli saditi ove zadnje krumpire - rekoh ja sebi - ajde da ja to probam posaditi da vidim hoće li koji krumpir narasti od toga. Eto,to je to.Ukorijenila sam ja klice već par puta,to je veoma lako,ali ih još nisam sadila.Sada budemo vidjeli šta će od toga biti.Ne nadam se ja ničemu spektakularnom,ali nekako sam cijeli život zaigrana pa me ovo veseli.
Je li tko koristio herbosov Sorgum u krumpiru?
sad,ja neznam,nisam čula da dikamba kao aktivna tvar ide u krumpiru.Iako nije nemoguće - to što kažem da njie nemoguće je zato što se recimo Deherban M - koji je herbicid za kukuruz može koristiti u niskim dozama u krumpiru kao korektiv,i da sada ne padne na pamet nekome bez iskustva to ići raditi - treba točno znati dozu i stadij porasta biljke.Nikako ne prskati prije nego je krumpir bar do visine koljena jer djeluje depresivno i zaustavlja rast ako je biljka premlada.Ali je spas u toj fazi rasta ako su korovi prerasli biljke i prijeti zagušenje kulture.Mislim da je doza bila 4-5 dcl po ha - ne me držati za riječ,treba probati - ima već puno godina kako ga nisam koristila.
Za Sorgum nisam niti čula do sada,ali sam pogledala,i je da je drugi njegov satavni dio (on je kombinacija) herbicid koji se kao korektiv koristi u krumpiru - trgovačko ime preparata je Tarot ako se na varam i njega se koristi u krumpiru i rajčici.
Isto se tako Pardner,koji je herbicid za kukuruz koristi i u luku.
ma ima primjera,ali doista neznam može li dikamba u krumpir - dikamba je Banvel,jel?