Ja ovako sa slike zadovoljna,a ti?
@samko,da ,vjerojatno je u pitanju rizoktnije - ove godine se sadilo u hladno tlo,i ako je još bilo nakon sadnje puno vlage to je onda to.Pogledaj imalju li gomolji koji nisu nikli u zemlji male krumpiriče,ako imaju dijagnoza je sigurna.
Samo sistemike.Preventiva je upitna obzirom da će lisna masa ubrzano rasti i neće pokrivati novoizraslo.Zapravo bi se bilo dobro baciti u malo veći trošak pa odraditi to u miksu sa preventivnim Daconilom(koji je jedni kojeg može samo izuzetno jaka i dugotrajna kiša isprati)i Acrobata koji se kreće u biljci od korijena do vrha i štiti i tek izrasle nove lističe neko vrijeme.Ako je potrebno napraviti zaštitu od zatica,najbolje je to naraviti imidaklopridom - Dalli ili nekl drugi generik Confidora (mislim da njega više nema na tržištu ali nisam sigurna,a i generici su u pravilu jeftiniji) jer će on dati i fungicidnu zaštitu od bijele noge iliti rizoktonije koja bude sada na sortama osjetlijvim na nju,a to su mnoge na današnjem tržištu prisutne,dobru preventivnu zaštitu.
Bok,imam stari krompir koji pušta klice i sav je smežuran pa me zanima kako ubuduće da ga održim svježijim tj. jastivim. Na placu gledam kumice kako prodaju lanjski krompir bez klica i nije uvel (smežuran) pa neznam kako im to uspjeva.