• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Ne mogu vjerovati da im je na otoku stanište. Jel ih neko nekad dovezao na otok?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Nije bilo dok ih nisu dopeljali, tih par komada sta bi doplivalo nije problem, vozi ih se na otok

ivma2208

Novi član
Tu od
13 Ožu 2020
Poruka
11
Na Krku...tu više divljih svinja nego ljudi, lovci cackaju mecku a nije im niti u interesu da se izlove, to ko nas postale domace zivotnje odabrane skupine ljudi.
ja u slavoniji ma mislio ak si bliže da dođeš meni u voćnjaku više nikad nisu došli,ja sam u voćnjaku na mlade izboje stavljao ovčiju vunu kada divljač zagrize zapne im za zube i popizzde nema ih više nije zafrkancija japrobao do šume 300 stabala i mir božji

O

ObrisanŽ28

Guest
Malo mi krumpir požutio od špricanja od promana i clemantisa.
Dosta kiše palo negdje je i pobjelio krumpir 😬😬😬😬

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Ma da ne bi još tuđe cucke sa špekom hranil, da mi se naučiju dolaziti, diabola v rit i gotovo

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
ja u slavoniji ma mislio ak si bliže da dođeš meni u voćnjaku više nikad nisu došli,ja sam u voćnjaku na mlade izboje stavljao ovčiju vunu kada divljač zagrize zapne im za zube i popizzde nema ih više nije zafrkancija japrobao do šume 300 stabala i mir božji

S čime si svinje riješio?

Ante2

Aktivni član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
180
Kupio sam hebricide basagran i fusalide forte pa neznam dali je bolje napraviti split aplikaciju da ne ostetim kumpire ili da idem odma punu dozu za suzbijanje pirike, štira i slicno?
Nisam siguran da ce split aplikacija suzbiti piriku jer se za nju preporucava puna doza a s druge strane nebi volio da velika doza osteti krumpir..

O

ObrisanŽ28

Guest
Ja neznam meni je manja doza nego što su rekli oštetila krumpir.
Nadam se da mu ništa neće biti.

MF 4445

Član
Tu od
19 Tra 2013
Poruka
84
Oporavit ce se on, trebat ce mu neko vrijeme, al kako idu novi listovi i kako raste tako sve bolje izgleda...

O

ObrisanŽ28

Guest
Ja se nadam ali kad sam vidio dobro me nije šlagiralo.
Da sam stavio jak ko što su rekli u poljoprivrednoj mislim da bi do temelja izgorio

Ante2

Aktivni član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
180
Sutra prskam sa basagran fusalide forte i mislim se dali stavit okvasivac ili ne?
Za neke hebricide nije dozvoljeno pa neznam..
Radio bi zagrtanje kumpira 15 dana nakon prskanja, prepostavljam da je to dovoljan period za sredstvo da ucini svoje?

Opaliti

Novi član
Tu od
23 Tra 2009
Poruka
11
Fusilade forte ne mješaj sa nijednim herbicidom
oprskaj prvo sa basagranom tek za 7 do 10 dana fusilade forte
ne stavljaj nikakav okvašivać basagran koristi dok su korovi do 2 -4 lista a fusilade ubija sve uskolisno do visine 50 cm sa dozom od 1 litre po ha
oba dva su ti površinska herbicida tako da češ očititi njivu trenutno od korova a ako ga zagrčeš poslije prskanja pokrečeš novi ponik korova tako da nečeš puno profitirati
treba prvo dogrnuti pa onda do visine 25 cm krumpira ideš sa uništavanjem korova ima raznih preparata
veliki je nedostatak izostanak dubinskih herbicida i jako je teško održavati korovsku floru pod nadzorom sa preskakanjem nekih radnji

Posljednje uređivanje od moderatora:

Ante2

Aktivni član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
180
Zahvaljujem na odg, kupio sam ta 2 hebricida pa bi isao samo sa njima ove god.
Do sada nisam koristio hebricide a dobio sam preporuku prskati kada su korovi u fazi 2 do 4 lista pa ako budem cekao kumpir da naraste za zagrtanje korovi ce proci fazu 2 do 4 lista i bit ce kasno za prskati a ako budem cekao korov da naraste posli zagrtanja bit ce isto kasno jer ce kumpir premasit velicinu 20cm.. pa nisam pametan kad odradit tretman.. Fuaalide forte bi isao dozom za piriku 200ml na 20l vode na 1000m2 dok bi basagran isao u split aplikaciji.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Ove godine mi krumpir nije baš nekaj. Jako nejednoliko nicanje. Nije se baš sitno pofrezalo i izgleda da je mjestimično premalo zemlje nagrnuto kod sadnje. Ima ih koji još nisu provirili iz zemlje.

IMG_20200508_070621.jpg

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Moji isto nisu jednoliko nikli a imali su savrsrno pripremljeno tlo i dvoljno su duboko sadeni ne znsm sta se dogodilo

Najnoviji postovi

Na vrh