• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Ljudi cime spricate krumpir protiv zlatica?...trenutno stanje ima starih ali sada vec lagano ove mlade se pojavljuju (mjestimicno prekomjerno).
Hvala

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Ak ih do sad ove godine nisi imal, pravi si sretnik. Ja sam ih skupljal do 13. lipnja, a onda sam ipak moral tretirati actarom. Nakon toga je nastupilo kišovitije vrijeme nisam prošel kroz krumpir. Nekad davno sam koristil fastac, a kad više nije djeloval prešel sam na actaru. Paketić od 4 g razdijelim na 3 ručne šprice po 9-10 lit. Za sad sam zadovoljan. Drugih iskustava nemam, ali sam na drugom forumu pročital da je ovakav redoslijed od najboljeg prema slabijim:
Regent
Alverde
Coragen
Actara
Laser
Nurell D
Warant
Afinex

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Ti jih ja pošaljem ak hoćeš. Baš imam mladih celo čudo.
Dobar je Mospilan ak ju direkt pošprica. Ali ak se skrivaju ispod lista džabe trud.
Ja špricam s onom akumulatorskom špricom. Mislim da bi motorna bolje odradila posel.
Ona okrene list, ova ne pa bi potamanil puno više beštija.

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Atomizer digne listove, ne samo sto ih posprica vec vidis i jajasca pa odmah otkines list

O

ObrisanŽ28

Guest
Kako stoji krumpir naš sav već zori uništilo ga ovo vrijeme makar smo ga 3 puta prskali.
Nema pomoći cima je na pola crna.

anton5

Član
Tu od
17 Velj 2014
Poruka
87
Krumpiru je vegetacija već pri kraju ako je rana sorta do 1.8, i počinje zoriti. Znači ima još mjesec dana da odradi svoje. Ako je biljka već počela crniti onda nije dobro.

O

ObrisanŽ28

Guest
Crni listovi dosta 3 puta zaštita ma džaba vrijeme loše godina nikakva.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Do kojeg datuma ima smisla folijarna prihrana kalijem za rane sorte, a dokle za kasnije sorte?

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Mislim da ce danasnje vrijeme visoka temp i ekstremana vlaga te ogroman pritisak ubiti sve osim gljivica(npr. Plamenjace...)...

O

ObrisanŽ28

Guest
Ma samo da nebi trunuo radi tih bolesti jer baš pogoduje.
Zlatice nema baš ali zato crni i zori.
Nemam kad gledam više što prskat.

O

ObrisanŽ28

Guest
Tako je kako je što se može uvjek nešto.
I opet ode pravi prinos u vjetar makar je sva agrotehnika napravljena.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
do cvatnje...ili dok god možeš u njega, a da ne radiš više štete nego koristi!

Najnoviji postovi

Na vrh