Njoko
Dobro znana faca
- Tu od
- 9 Lis 2010
- Poruka
- 1,635
Svaka cast, sve tip,top.
Kod nas smo bas danas isli u kontrolu kruske i pojavila se kruskina buha i sutra :axe: tretiranje.
Ajd malo detaljnije objasni to sa bubamarom :scratch
Kolega ovako sada sam baš pisao o tome ali nije mi teško pisati kod Nas lilo kao iz kabla 3X ove godine.
Ovako prvo tretiranje koristim Rimon 10 Ec uništava kruškinu buhu ali čuva korisne predatore (bubamare idr. da sada se nezamaram nazivima) više detalja:
http://www.fitopromet.hr/proizvodi/insekticidi/rimon-10-ec/2-22.html
Kada krene jači let i odlaganje jaja na vrhove mladica (tamo odlaže jaja u 90% slučajeva) te vrhove jednostavno odrežem od polovice 5mj do polovice 6 mj.
Posla je puno ali ja i supruga odradimo to za 15-tak dana onako usputno oko 3 sata na dan.Normalno kada nekoristiš insekticide da se i npr.bubamare dolaze i hrane onda razmnožavaju i najbolje polažu jaja na naličje kruške.
Jedna bubamara ili božja ovčica uništi more jaja kruškine buhe.
Najvažnije je da postanu dominantne u voćnjaku a onda je sve lakše,od lane koristim ovu bio metodu i mogu reći da od preklane kada sam se borio ko lud s kruškinom buhom ove godine nema je skoro ni u odraslom obliku.
Preklane sam svim i svačim prskao da je se rješim lane dr.sistem ubirem bubamare gdje su dominantne i nosim ih u voćnjak kako sam prestao s prskanjem insekticidima one imaju obilje hrane i normalno tu obitavaju. Ove god samo im pomažem da se još više razmnože(tako što neprskam insekticidima nakon 15.5,a kada buha kako sam naveo u datumima postane predominantna tada mehanički odstranim vrhove i to je cijeli posao veliki ali i funkcionalan jer za par godina i ona će postati rezidentna na sve insekticide koji su na tržištu.
Da naglasim to pali samo na manjim površinama do 2 he preko toga moralo bi se spavati i raditi u voćnjaku dan-noć,nemoguća misija.