Ranko
Dobro znana faca
- Tu od
- 28 Lip 2008
- Poruka
- 1,240
Nema po naški društvenka samo za taj znam odlična sorta krupna soćna sazrijeva pred 10 mj dobro se skladišti ali nema plantaža te sorte nigdje i već je dosta rijetka baš što je prezahtjevna sorta.
Nemam navodnjavanje niti u jednom voćnjaku cisterna 3000 lit i udri po redu 1500 lit u redu 100 kom 15 lit svaki 2-3 dan
Nema veze sto je zahtjevna ako se isplati. Sve sto se isplati nije zahtjevno, uprvo takvim zahtjevnim proizvodaima koji traze puno paznje se naj lakse probiti na trziste jer velikima se neda zafrkavati oko takvih sorti. A neznam jesi cuo za krusku Krasanku, ovdje je ima jedan covjek i kaze da je odlicna po pitanju zarade, a i roda, cijena visoka a potraznja boli glava. Pricao jedne godine mu nevrjeme otreslo rod te kruske, kaze kad nije pobjegao od kuce, nezna sta da radi em izgubi pare em ljudi zovu i traze da kupe. Mi bas kada smo sadili trazili Krasanku i nigdje nismo mogli naci sadnica.
I mi smo pretprosle godine tako zalijevali krusku posto na njoj nismo imali navodnjavanje. Bilo je bas mukotrpno, posudjivali od jednoga covjeka neku cisternu pa se za njom moralo ici i usmjeravati crijevo. I to sve na +40