• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kuhinja

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Ta od 2mm se izvitoperi!
Treba biti inoxa do 10mm! I mora biti za "prehranu"!
A mramornu treba stegnuti u okvir jer pukne na nejednakoj temperaturi.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Naša je mramorna ploča pukla kod prvog pokušaja "roštiljanja" pečenja, na njoj, po sredini, na dva dijela, debela preko 30 mm.

Za roštilj koristim inox rešetku ručni rad, od firkanti 10x10.

Za ostalo pečenje vani, u prirodi imam gusnatu/lijevano željezo, s žljebom za prihvat otopljene masnoče i jednu okruglu ručni rad. Koristim ih ovisno o količinama mesa.
Svaka ima svoju namjenu... Mi u obitelji kao roštilj priznamo samo ono što je iznad žara, na rešetki, pečemo puno put na gusnatim pločama, uvijek je odlično i fino, ali to nije "roštilj" po našem poimanju 🙃🥂

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kad več nema žara dobra je i grill tava..

Ja bi predlozio električni roštilj ..osim malo konvekcije traži manje održavanje i pripreme..ali jbg nije opcija.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,915
Znači da remiziramo.

Za plamenik 8kw, 8 krakova, 35 cm promjer kupujem gusanu ploču okruglu 45 cm

Ovakvu

Nikakav inox nikakav mramor.

Hoće joj ovih par cm biti dovoljno udaljeno od plamenika ili?
IMG_20230213_135315.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ako na plinskpm štednjaku na plameniku od cca 2 kw gril tava skače od muke ti imaš par kw viška

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,915
Ja bi rekao da za takve stvari postoji onaj okrugli. Mislim da se zove regulator.

Pa smanjis na njega.

Ali to je samo moje mišljenje...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Jučer popodne sam skoknul do kolege zamjeniti brtve na glavama.
Kad je bilo gotovo za večeru me dočekalo ovo, još se dimilo iz njih. Veli gazdarica sinu nisi mese del na stol, ma kakvo meso, daj taj tanjur sim. Ufff, al sam se nametal

Frane79

Novi član
Tu od
9 Ožu 2023
Poruka
1
Pozdrav,
Da li neko zna koliko je potrebno vremena da se ispeče tele od cca 130kg na ražnju..?

Najnoviji postovi

Na vrh