• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KUHN plugovi

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
Re: KUHN

ovih dana kupil pluga za Fiatagria...Kuhn-Huard 2+1, 3×14...visina 73 cm,razmak brazdi 93 cm

traktor se s njim praktički igra,sad kak se bude pokazal kod zaoravanja kukuruzovine budemo vidli kroz par tjedana...

oxu7.jpg

nh69.jpg

vwua.jpg

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

Čestitam Mike! Izgleda prilično očuvano, čini mi se da će se taj još naorati kod tebe...

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

Čestitam Mike! Izgleda prilično očuvano, čini mi se da će se taj još naorati kod tebe...

hvala!...nadam se da bude, iako ja nemam tu sad neke silne hektare...:D:

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

to si kupil kod komljenovica u roviscu?

da,dosta sam već toga tam kupil,nisam dosad imal primjerdbi na nijedan stroj i zadovoljan sam odnosom uloženo-dobiveno...
...ne da bi ih sad išel nešto posebno hvalit...:icon_mrgreen::icon_mrgreen:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203

da,bil sam i ja tamo,ima dobre strojeve,i realne cijene. Taj plug je on dopelal nedavno,kad sam ga ja zval za neki 2+1 plug. Bude on zaoraval kukuruzovinu,no tu i tam se bume zastopalo. Trebal bi biti minimalno 80cm visok i 100cm dug,ali ni ja nisam mogel naci takav plug.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

da,bil sam i ja tamo,ima dobre strojeve,i realne cijene. Taj plug je on dopelal nedavno,kad sam ga ja zval za neki 2+1 plug. Bude on zaoraval kukuruzovinu,no tu i tam se bume zastopalo. Trebal bi biti minimalno 80cm visok i 100cm dug,ali ni ja nisam mogel naci takav plug.

znam to za veličinu,ali onda se bojim da bi mi bil težak za nositi,a ionak malčiram tak da onda nebi smjelo biti problema jer smo dosad orali sa malim IMT-om i išlo je.

@marko93
2500 sa dostavom

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

A to je to znači, videl sam ga s puta sad neki dan :)
Solidan plug nema kaj!

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203

znam to za veličinu,ali onda se bojim da bi mi bil težak za nositi,a ionak malčiram tak da onda nebi smjelo biti problema jer smo dosad orali sa malim IMT-om i išlo je.

je,kad se plug digne,bude prva brazda prenisko pa zapinje za zemlju.
ako malciras,spustis plug,i ne okreces se! :)

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804

Plug dobro izgleda nek te jos bolje sluzi. Nemas brige za stopanje samo spusti predpluznjake i drapaj kolko traktor moze vuci al kod vas zemlja nije teska pa to bude islo bez brige. Ja sam nekad imao Niemeyera 3x14", visina bila 75 a razmak 90cm i nije bilo prevec problema sa stopanjem a oralo se za kombajnom bez sjecke. Najvaznije ti ga je dobro ustelat za svoj traktor znaci sirinu prve brazde o tome ce ti ovisiti sve u radu, dali sastavlja brazde ili se poznaju svake tri za sebe, dali zatrpava (okrece) zemlju ili samo prekrene, dali vuce traktor u smik ili ide ravno kroz brazdu... na spanerima ga drzi da ima nest slobodnog hoda, ne prevec ali mora imati.
Plugovi visine 80cm do grede i razmaka medju glavama 100cm su dosta tezi sto zbog konstrukcije sto zbog drukcijeg rasporeda tezine a to hidraulika traktora jako osjeti. Imam takav plug i mogu ti rec da dok njega otkopcim i zakopcim sjetvospremac 4,5m sa duplim valjcima traktor kao da se preporodio skoro ga niti ne osjeti.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

Plug dobro izgleda nek te jos bolje sluzi. Nemas brige za stopanje samo spusti predpluznjake i drapaj kolko traktor moze vuci al kod vas zemlja nije teska pa to bude islo bez brige. Ja sam nekad imao Niemeyera 3x14", visina bila 75 a razmak 90cm i nije bilo prevec problema sa stopanjem a oralo se za kombajnom bez sjecke. Najvaznije ti ga je dobro ustelat za svoj traktor znaci sirinu prve brazde o tome ce ti ovisiti sve u radu, dali sastavlja brazde ili se poznaju svake tri za sebe, dali zatrpava (okrece) zemlju ili samo prekrene, dali vuce traktor u smik ili ide ravno kroz brazdu... na spanerima ga drzi da ima nest slobodnog hoda, ne prevec ali mora imati.
Plugovi visine 80cm do grede i razmaka medju glavama 100cm su dosta tezi sto zbog konstrukcije sto zbog drukcijeg rasporeda tezine a to hidraulika traktora jako osjeti. Imam takav plug i mogu ti rec da dok njega otkopcim i zakopcim sjetvospremac 4,5m sa duplim valjcima traktor kao da se preporodio skoro ga niti ne osjeti.
oral sam malo neki dan(strnište) i ide lijepo,sam dok sam ga uštimal da mi poklapa brazde,a traktoru morem slobodno pustit volan ide ravno bez brige do kraja...:icon_biggrin:

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

malo se sjetil foruma pa štrocnul jednu...:eek::
]

Kak zaorava kukuruzovinu, štopa se, jesi probal bez pretplužnjaka

Posljednje uređivanje od moderatora:

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

...nemalčirano iza berača baš nejde...jer ga teram kolko god ide, pa tarup nestigne ni približno odraditi ono kaj bi trebal,a ni iza Zmaja nisam probal.
...ovo sve je bilo sam nabrzinu zmalčirano(šparam na gorivu)i lijepo zaorava ,ne štopa se,a predplužnjake nisam skidal jer ide dobro i ovak...
...ima i video u temi oranje...

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649

Kakvo skidanje pretplužnjaka,pa ja sam imao puno plugova i puno orao sa svakim i nikada nisam ni na jednom skidao pretplužnjake,niti sam imao sa njima problema,i kakvo je to onda oranje bez njih?

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

A vidi se po oglasnicima da ih dosta plugova nema pa reko...

Najnoviji postovi

Na vrh