• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
940
Ili ga siliram ili ga suhog stavim u pvc kontejnere.

Jel ko probal kolika je razlika u prinosu ak sijem kukuruz na 16 ili 19 cm.

AcaAleksic

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
233
Evo jedna tabela koja ce ti mozda koristiti, a i ostalima..
5d3cc2ab7bb4e13a71e376aa51aab1d1.jpg

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
@Dejand Ovo nije prinos, već broj biljaka na hektar. A gustoća, u sušnim godinama bolji prinos daje rijeđi sklop, a u idealnim uslovima naravno gušći sklop.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
940
Da znam to, al kak vidim €matija case sadi na 18-19 i ima dobar prinos.
Ja se držim preporuka.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Kalkulacija je jedno,tržište je druga stvar,kod nas je kukuruz jedva kunu,možda 10-15 lipa gore i cijena sigurno ne bude išla gora,jer životinja je sve manje,evo sada bude još pala cijena svinjama ,krave se budu prodavale maksimalno i tko bude pojeo taj kukuruz,ima dijelova gdje su bolje cijene životinja ,tu je i automatski veća cijena kukuruzu,evo ja sam prije Božića prodao 2 tone viška okrunjeno iz kukuruzane po cijelu kunu,nitko niti da nazove ,svi koji bi imali i malo veću cijenu su daleko ,hebe ih prijevoz i trebaju veće količine,a i na malo ga nuditi nema se kome

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Kolega, razumijem ja to.. ali ak nešta radiš di si u minusu ili na nuli, čemu lomiti kičmu onda? Ja gledam na to, ak već moram đabe nekom dati svoju muku, smognut ču uvijek par sto kn za gorivo, izmalčirati jednom u godini sve i mir božiji, bar nebu kičma škiripla...

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ove 2016 ga budem posadio možda hektar manje,tako da ne bude viška,ali ovo se je sada moralo riješiti jer ta je kukuruzana kritična i do proljeća bi štetočine potamanile 20%,iako kod nas u Bjelovarskom kraju je problem što ljudi imaju dosta kukuruza i velika večina ima odlične prinose ,tako da je kukuruza jako puno u ponudi

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
Da znam to, al kak vidim €matija case sadi na 18-19 i ima dobar prinos.
Ja se držim preporuka.

Da da , matija sije imeđu 17-19 , tako ču i sad naredne sezone jer bude pojačana gnojidba i na svim top njivama tako da bude 17-18 cm :D

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,601
I dalje svi spominjete gnojidbu i razmak, a zaboravljate oborine.
Koliko vas je ove godine imalo 40 dana bez i jedne kapi kise i s temperaturama preko 40?
Nije ista klima u slavoniji, a kamoli u cijeloj Hrvatskoj.

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
Nerazumijem, kakva vam je računica prodavati uvrećani kukuruz za 1kn po kg? S tom cijenom si na čistoj nuli ak i je nula još.

Ah kod vas u Sisku sigurno nije računica prodavati po toj cijeni, ali kod nas je. U iole normalnim godinama kakve zadnjih par sigurno nisu po hektaru uložim oko 3500 kn i dobijem oko 7 tona na hektar što će reći da kilogram košta oko 50 lipa i zašto onda nebi bilo računice prodavati po kunu. Vreće koštaju oko 3 lipe po kilogramu, a uvrećavanje odrade transporteri. Jako je reći nedam ga ispod ovoliko i onoliko kad imaš 2-3 tone, ali kad imaš 50, 100, 200 tona mislim da bi svatko sa kunom bio jaako jako zadovoljan, ali nažalost prošle godine nije bilo ni kunu, nego oko 80-90 lipa :-(

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
940
Da da , matija sije imeđu 17-19 , tako ču i sad naredne sezone jer bude pojačana gnojidba i na svim top njivama tako da bude 17-18 cm :D

:D:
Polako i ti ideš na gušči sklop.

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Nije mi jasno kako uspijete posijat hektar za 3500 kn ???
Moje ulaganje po jutru/rali je otprilike tolko i ako bi stedio na ulaganju to bi se itekako osijetilo na prinosu,a pogotovo sto je prethodno navedeno da su kod nas u slavoniji dosta ekstremniji uvijeti:manjak oborina,dugi periodi bez kise i s temperaturama 35+....

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
Pa kako se nebi uspjelo posijati, plače mi se kad vidim kako trgovci kamatare ljude koji nemaju svoje novce za sjetvu pa onda vrećica sjemena košta 450 kn, 100 kg gnojiva 7-20-30 550 ili 600 kn, na takav način stvarno bolje ništa neraditi.
Po hektaru ide oko 3 vrećice sjemena i ako ih nabavim po 300 kn to je ok (ne neko bezveze nego KWS, ili npr. osječki je po 250 kn bio i pokazao mi se super) to je 900 kn, za gnojivo se za oko 2000 kn može dosta napraviti (npr 200 kg 0-20-30 po 370 i neku kunu je oko 750 kn, 200 kg NPK 15-15-15 isto toliko košta i ostatak malo UREA i KAN što već tko preferira, prskanje EQUIP + Banvel oko 400 kn po hektaru i goriva koliko država kaže da je dosta to je oko 150 litara po 4 kn sada znači 600 -700 kn i ako se želi još uštedjeti zna se šta se smanjuje (obično NPK 0-20-30 i sredstva za prskanje nemora biti najskuplja varijanta. Obradu odradi uradi sam IMT i Zmaj varijanta i to je to. Što se tiče ekstremnih uvjeta to je ionako u Božjim rukama kod mene recimo zadnjih par godina imam dosta problema s vodom na njivama i zato nikada nisam išao na maksimalno ulaganje nego na ovu ekonomičniju varijantu...

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
mene kosta oko 5500 kuna hektar...a ove godine prinos od 6 tona do 13 t po hektaru..

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
I ja ću probati ići na malo više prinose, ali naravno sigurnost ulaganja je na prvom mjestu. Malo sam gledao par videa na youtubeu o proizvođačima iz srbije i oni imaju dosta čudnu gnojidbu, možda im je zemlja drugačije strukture, ali oni svi stavljaju UREU boli glava po 150 kg na jutro čak, po meni je to najlakša metoda da se digne prinos, dodati dušika brdo pa ako uspije, uspije. Što mislite o takvom načinu gnojidbe?

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Isto ti dođe:)

PK 20-30 na 100kg ima 20% fosfora i 30% kalija
20% od 100kg = 20kg ;)

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
940
Kaj na pamet računate, ja imam v exelu to napravljeno tak da vidim koliko € me dojde na ha.:(nerd):

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh