Za kokoši i piliće, a može i za svinje - krabasRekao sam jednom da nebum ali eto došlo vrijeme da se i to proba. Koje hibride kws-a bi mi preporučili da su dobri za ishranu svinja, pilića ? Sad bi bilo dobro da se Zvonimir javi i da svoj savjet. Hvala.
Nisam bio u Hrašću, ali u Črnkovcu ga sigurno ima. Vidio sam da ga nema u katalogu za 2019.a plin u Hrascu ga nema
Ja nisam primijetio neku razliku. Kakve imas skidace zrna? Jesu li stari plasticni ili ovi novi sto imaju metalno kuciste? Za ove nove, metalne moras staviti za broj vece sito nego sto bi inace trebalo. Npr. ako je sjeme takvo da ide kroz sito 10, moras staviti 11. Inace ce ti lomiti zrnje i preskakati, pa ce biti rijetko.Koji hibridi su najbolji za olt mehanicku sijacicu? Olruglo ili plosnato zrno?
Kakvo sjeme ima pioneer?
Oprezno s starim sjemenom koje tretirano..s običnim nema problema..Moj savjet stavi 20 zrna na klijanje u toplo pa češ vidjeti klijavost da ne siješ bez veze,ak je jako slaba klijavost. a to zna biti na tretiranom sjemenu od prethodne godine.
Skidači imaju metalno kučište. Kupio sam pajdaš i planiram još uzeti pioneer 9911 ili neki slični ako ovoga nebu bilo. Imam punu vreću pomiješanog sjemena 282,pajdaš,zlatko,572. To sam posadil u posudu da provjerim klijavost. Imam i domaćeg kukuruza a s njim je problem kaj je zrnje različite veličine i oblika. Kad narastem kupit ću si pneumatsku baš zbog takvog zrnja.Ja nisam primijetio neku razliku. Kakve imas skidace zrna? Jesu li stari plasticni ili ovi novi sto imaju metalno kuciste? Za ove nove, metalne moras staviti za broj vece sito nego sto bi inace trebalo. Npr. ako je sjeme takvo da ide kroz sito 10, moras staviti 11. Inace ce ti lomiti zrnje i preskakati, pa ce biti rijetko.
Definitovno, i samo okruglo zrno. Skidači nemaju veze s tim već rupe na ploči. Npr. promjer rupe je 10, i kroz rupu če ići bez problema okruglo zrno promjera 10 i maanje..ALI ako je zrno plosnato, u tu rupu na ploči će ići i dva tri zrna u okomitom položaju a u vodoravnom možda nijedno.Koji hibridi su najbolji za olt mehanicku sijacicu? Olruglo ili plosnato zrno?
Kakvo sjeme ima pioneer?