• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2021

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Tu kod nas otkupljuje jedan kovac koji lozi kovacku vatru s kocenjem.
Ova hala sa slike je trebala biti skroz puna, ali jednostavno jos ima malo nas koji krunimo vece kolicine.
Trosi ogromne kolicine kocenja i veli da mu ove godine bude puno falilo.

Bratko

Iskusan lik
Tu od
26 Velj 2014
Poruka
968
Star sam , ali nisam znao da se otučci, okomine, tuline, tulci, kocenje koristi za kovačku vatru.
Ima li još koji naziv u vašem kraju?

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Tko otkupljuje to i za čega?
Cuo sam da to stavljaju u jastuke ...

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Star sam , ali nisam znao da se otučci, okomine, tuline, tulci, kocenje koristi za kovačku vatru.
Ima li još koji naziv u vašem kraju?
Moj rod kaze oklesak....

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Cuo sam da to stavljaju u jastuke ...

Dosta zlonamjeran članak. 99.9% oklasaka(čokanja) se zaore iza kombajna i vecinu tog malog ostatka ljudi poloze sebi u pecima.
Ja prvi sebi nebi pravio rostilj od toga, sprican raznim pesticidima.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Da ako se bere u zrnu, mi kaj beremo u klipu to ne zaoravamo. Kod mene to isto ljudi bacaju. Ja svoje jedva nagovorio da lođe u peć kad je ono neko prijelazno razdoblje, ni toplo ni hladno. Preko ljeta bace dvije kante u peć i imaju toplu vodu.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
jer oklasak daje puno više topline nego gnojiva. ja ih kurim u centralno. sa dvije kante jupolove pune oklsaka dignem tempearaturu u 300 l bojleru sa 20 na 45 C. i to dosta brzo i jednostvano. jedan oklasak samo umočim u naftu i zapalim i bacim ga među ostale.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh