• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2021

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,617

Brad1,​

koliko vidim, to su rezultati probe na istoj parceli. Malo me iznenadil slabi rezultat pajdaša, kojega sijem nekoliko zadnjih godina i uvijek imam bolje rezultate od navedenog. Ove godine, ako 1 m³ klipova (nabacano u prikolicu) sadrži 400 kg suhog zrna, procjenjuem svoj prinos pajdaša na 10,5-11 t/ha. Hvala Bogu, jako sam zadovoljan.

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872
Kod mene su ti prinosi za ovakvu godinu znanstvena fantastika. Svi s kojima sam prical, neovisno o sjemenskoj kuci koju siju, nisu prebacili 4 tone po rali. A da ne pricam o kukuruzima koji su sijani na proljetno oranje, to nema racuna kombajnirati.

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
708
Ovi su sijani na proljetnom oranju. Pajdas i ovi slabiji prinosi su imali probleme u oplodnji zbog visokih temperatura dok to ovim "novijim" ne smeta toliko. Da su dobili onu ljetnu kišu 2 tjedna ranije, bilo bi barem 20% veći prinos.

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Jel sipate agrokal sad prije oranja ili na proljece bacate pri zatvaranju brazde?

I koliko bacate po ha ako nemate analizu tla?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,617

dankec1912

Član
Tu od
11 Lis 2019
Poruka
55
Kaj se kalcizacije tiče, ove godine ne budem stigao odraditi analizu (a budem jer je parcela >1ha), no još ljetos sam na ebay-u kupio ovu spravu. Barem da okvirno bude pokazatelj (uz preslicu) kiselosti.
1635855666063.png

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Kaj se kalcizacije tiče, ove godine ne budem stigao odraditi analizu (a budem jer je parcela >1ha), no još ljetos sam na ebay-u kupio ovu spravu. Barem da okvirno bude pokazatelj (uz preslicu) kiselosti.
View attachment 41882
ja ti to vec imam 10tak godina i to nist ne pokazuje kako je...

zivo sranje...koliko centi toliko i koristi.

zali zemlju vodom pa ces vidjet kako kiselost raste...

to ni odokativno nije dobro...isto kad da ti kažem ja sad da ti je Ph 5

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Trebalo je da ispust spustis nize ovako ce biti dosta lopatanja,I da si stavio jos jedan sa suprotne strane ovako nece ni pola da iscuri bez fizikalije

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kaj nije on sudjeloval u izradi (barem pužnice)?

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
super je to za suhi kukuruz.
moze tako vani i klipovi al moraju biti pod krovom...imate na youtube filmove o jeftino skladistenju u srbiji kukuruza...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh