Decki, s cim spricate sirka u kukuruzu ove godine?
Ja sam nekaj malo sa Talismanom, ali htel bi kupiti nekaj kaj ima rimosulfurona u sebi, mislim da je bolje nego nikosulfuron.
A i taj Talisman mi je nekako prejeftin, 1 l kosta 110 kn, a vele da ide na 1 ha.
razlika u nikosulfuronu i rimsulfuronu je taj što rimsulfuron ima određeno djelovanje preko tla, ostale su razlike jako male, imaš sredstva koja kombiniraju te dvije djelatne tvari u kojoj je puna doza nikosulfurona i 70% rimsulfurona za cijenu ne znam vjerojatno je jedan od skupljih, ali znam da i jedan i drugi slabije djeluju ako par dana iza toga budu temperature par stupnjeva ispod 10. Po meni je Talisman odličan omjer cijene i kvalitete i ako se dobro odradi tu korova više nemaDecki, s cim spricate sirka u kukuruzu ove godine?
Ja sam nekaj malo sa Talismanom, ali htel bi kupiti nekaj kaj ima rimosulfurona u sebi, mislim da je bolje nego nikosulfuron.
A i taj Talisman mi je nekako prejeftin, 1 l kosta 110 kn, a vele da ide na 1 ha.
Ja ne pamtim da sam ikad po repici sijal kuruzu, uvijek je pšenica ili ječam!Ja nisam baš zadovoljan Elumis Peakom, sad sam ponovio malo smanjenom dozom Nicosh i Kolo i stavio sam neki bio stimulator valjda Bombardier na ovaj po repici koji je baš mali. U subotu još tih 17 kj iskultiviram i završeno za ovu godinu, kak mu bog da.
Nagodinu ću malo promijenit tehnologiju za po repici, a ako netko ima preporuke, neka kaže.
Ako je rizomski sirak, teško da ga bude i rimsulfuron. Kod mene ga je samo zaustavio- trawell.Ja isto ne eksperimentiram, sve je prskano s Adengom i nema nikakve travke, stvarno se i divlja kupina posusila od njega, a stavljal sam 2 deci na ral.
Ali sirka nece unistiti, imam sirka na mjestima na nekih 6, 7 rali i to pogotovo na friskim zakupima, jer prijasnji gazde nisu vodili nikakvu brigu o tome.
Budem danas probal pronaci negdje Trawell-a ili Tarot-a, to su topive granule sa rimsulfuronom i od toga sirak izgori i nestane iz kukuruza za 2 tjedna.
Prosle godine sam isel sa Motiwelom i nije bas dobro bilo.
A ovaj Equip je pak previse skup.
Ne mogu nikako drugačije plodored složit, po kukuruzu pšenica, po pšenici repica i ona ostaje za zimsko za kukuruz.Ja ne pamtim da sam ikad po repici sijal kuruzu, uvijek je pšenica ili ječam!
Ili umetni neku međukulturu da posluži za zeleno.
Eeee jebaji ga,, nisam dugo čeko,, ccccMoj kukuruz,, sijano 25 aprila,, prskano Adengom,, na četvrtom peru,, prije nekoliko dana,dobio prvu i zadnju prehranu kanom,, i do berbe,, sam miran,, nadam se da nebude opasnog nevremena,,
View attachment 37732
View attachment 37733
P.S ovaj grmić korova,, prilikom prskanja kod okretanja je preskočeno,,