Ja ne sijem repicu tak da nemam osobna iskustva, ali mogu vidjeti na susjedovim parcelama. Na repici mu je duplo losiji kukuruz nego na strnistu. Pital sam ga zakaj pa mi veli da su mu agronomi objasnili da repica, bez obzira kaj je leguminoza, strasno iscrpi zemljiste i da je za kukuruz to najlosiji predusjev.Da, ne znam više šta je sa tim kukuruzom, u skidanju to sve bude ok, ali ovaj početak mene tak živcira kaj je sve nejednako, ne znam više kaj da napravim. Uvijek sve ponikne lijepo i jednako do drugog, trećeg lista, onda nastane hrvanje užas...
Zgseljak, si ti možda negde oko Hrašća doma? Mislim da sam jučer videl sličnu kombinaciju na putu u HrašćeJa krenul danas s kultivacijom, situacija je šarolika....
View attachment 37868 View attachment 37869 View attachment 37867
U Odri, odma do Hrašća.... Al nisam bil ja, evo upravo složil zupčanikeZgseljak, si ti možda negde oko Hrašća doma? Mislim da sam jučer videl sličnu kombinaciju na putu u Hrašće
Tako i kod mene, ovih dana sam je prihranio i dao joj 20l/m2 vode pa da vidim ako če krenat ili ostane bonsai!U mom kraju je ona silna kišurina u 5 mj napravila takvo sranje da je to čudo. Kuruza koja je sijana oko 20.4.je jedva do koljena,niš nikud ne raste. Sve tak kilavo da je to strašno.Moja ona prije dva tjedna sijana još najbrže raste.
Točno to, ako se kan i ne rastopi, bar si razrahlil i zadržal kolko tolko vlageMilan, ja mislim da vrijedi kultivirati.
I kod mene je suho i sva je zemlja ispucala, pa barem te pukotine zatrpam da vlaga ne isparava van.
Naravno. Pogotovo kultivacija ako se gnojivo deponira ispod cm-2 zemlje, a još se i pore pored korjena biljke privremeno zatvore. Pogotovo sada kad bude 30+ tjedan dana. Usput, dušična gnojiva "navlače" vlagu, što je veliki plus.Jel vrijedi šta kultivirati ako je tako suho? Ja isto imam 20-tak rali za odraditi, ali ako ne bude kiše ne vrijedi pokušavati.
Znači nema koristi od veličine.