• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2025

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
934
Danas isao malo obilaziti, pioneer je na nekih 30 % pustil iglicunizvan zemlje, rwa, nije jos uopce, ali kroz 2-3 dana bude.
Sjetva je bila prosli petak i subotu.
Stete od fazana na pionneru vec ima pa sam im po glavicama razbacal kantu zrna nek papaju.
Rwa na boljoj zemlji nisam obilazio jer tam moram s traktorom, a nije mi se danas islo s traktorom.
Bojim se da bude na tim zemljama jos veca steta od fazana

Case4220

Dobro znana faca
Tu od
14 Lis 2021
Poruka
363
Nastavak od neki dan, msm da je ovo utorak snimano😁😁 sijo sam kolegi neki selectis aston za silazu...noćni dio videa, ostalo je išo neki pionirov neam pojma.. Jel probo tko taj selectisov???
Već je vani 😁😁😁😁

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,917
Ja obicno idem 550kg 3x15 170 kg uree i 150kg kana
Ako malo jos pretjeram s dusikom, pogotovo di su bolje tvrdje zemlje ima plijesni ohoho 🤣
Za dobre prinose kukuruza potrebno je gnojidbom primijeniti 150 – 200 kg/ha dušika (N), 100 – 150 kg/ha fosfora (P2O5) i 120 -200 kg/ha kalija (K2O) na tlima prosječne plodnosti.
Balans hranjiva je sveto pismo, pajdo😉.
Obavezni su i mikroelementi!

Dušik je element koji svakako ima dominantan utjecaj na prinose, ali prisustvo dovoljne količine, prije svega fosfora i kalija, neophodno je za odvijanje ključnih fizioloških procesa koji utječu na fotosintezu, disanje, vodni balans i zdravstveno stanje. Ovi procesi u izravnoj su korelaciji s visinom i kvalitetom ostvarenih prinosa.
Dovoljna kolicina Kalija je bitna, on dođe kao regulator (kao spomenuto regulira sve, višak manjak vlage u zriobi-u zrnu..itd)

Kod tebe ispada:
N 200kg
P 82kg
K 82kg
Tu bi ja pojačao P za 25% i K za 100%🙂

Isprobaj i promjeni navike.

U RP (ranjivo područje) je max. 150kg N/ha!?

Posljednje uređivanje:

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
300
Imam po analizama dovoljne zalihe P i K pa iz tog razloga ni ne idem s vise, ali sve kaj si napisal stoji i tak je po literaturi 🙂

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
934
Jel itko isao s prinipal plus u dvokratnoj primjeni? Pola doze pa za tjedan dana jos pola doze
Nigdje ne mogu naci jel se s njim smije tak

#Pajdaš

Član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
99
Preživio, jedva haha…kad je u depresijama dobar za dalje se ne sekiram..
Tu u depresijama mi se prije znao uvijek svake godine u ovim fazama razvoja i ranijim sušiti i samo nestajati pa se izgubi 10-20% sklopa na tim njivama al evo zadnje 4g nije bilo toga..

Prilozi

• 22.04.2025.jpg
    22.04.2025.jpg
    65 KB · Pregleda: 70

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,345
Ti već brusiš motike na kultivatoru, a ja danas kanim tek sijačicu zakopčati.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,366
Preživio, jedva haha…kad je u depresijama dobar za dalje se ne sekiram..
Tu u depresijama mi se prije znao uvijek svake godine u ovim fazama razvoja i ranijim sušiti i samo nestajati pa se izgubi 10-20% sklopa na tim njivama al evo zadnje 4g nije bilo toga..
Ako je to ovogodišnj,svaka čast

Najnoviji postovi

Na vrh