• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2025

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,369
Je, na nekim mjestima je traktor propadal sa špricom.
Za sad ima dosta vlage, a kak bude dalje budemo vidli.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,470
Ako padne 50-100l Adengo zaustavi kukuruz u rastu. Po mojem iskustvu to ne utječe na krajni prinos jer to kukuruz nadoknadi sve kasnije.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,150
prognoza je nekih 15-20l tako da mislim da nebi trebalo biti problema...prskao sam dns...bila je prognoza neka kiša dns pa nisam bio siguran dal ću ići ili ne, na kraju došlo sunce pa sam otišao... dodal sam polyamin s adengom...da ga možda malo dodatno potakne s obzirom da su noći još uvijek dosta hladne i vidim dosta žutih kukuruza po polju...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,470
Sve ovisi kolko gdje padne. Od mene 15km padne po 50l da šahtovi ne mogu kupiti, a kod mene ništa.

husqvarna365

Dobro znana faca
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
1,004
Kolege prskao sam kukuruz u 2 listu sa lumaxsom
Bilo je malo trave i ona je pozutila
Krenule su obilne kiše i sad je trava ponovo krenula nadjubrena je parcela stajnjakom
Kukuruz je 4 5 listova ponegdje 6
Ali se nevidi iz trave
Ima i široko lisne i usko lisne
Šta preporucate od herbicida

Axial

Član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
44
Ja bih probao sa 4 asa:
S obzirom da je već u ovoj sezoni jednom primjenjen lumax treba se konzultirati jer i u 4 asa ima mezotriona. (I u elumis peak-u isto tako ima Mezotriona).

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,888
Kolege prskao sam kukuruz u 2 listu sa lumaxsom
Bilo je malo trave i ona je pozutila
Krenule su obilne kiše i sad je trava ponovo krenula nadjubrena je parcela stajnjakom
Kukuruz je 4 5 listova ponegdje 6
Ali se nevidi iz trave
Ima i široko lisne i usko lisne
Šta preporucate od herbicida
Ako ne znaš koje aktivne tvari sadrži koji herbicid, najbolje da kontaktiraš agronoma. Bitno je da se ne prekoraći preporučena doza aktivne tvari. Motikan (dikamba) i Trawell (rimsulfurom) dobro djeluju od 3-5 lista kukruze. Služe za korektivno špricanje, a ja ih koristim za glavno prvenstveno zbog malog pakiranja. Inaće bi vjerojatno koristil Pack 4 asa od Stocktona.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,888
Kuruza polako napreduje. U 1. i 3. redu ima i bažulja pa su ručno okopane. Ostali redovi dobili motikan + trawell u trake, a međuredno freza. To mi se, za moje mikro površine pokazalo kao dobitna kombinacija. Manje trovanja, a izbjegnuta motika.

Najnoviji postovi

Na vrh