• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2026

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,249
Svatko radi za sebe i datume sjetve prilagođava sebi i svom iskustvu.
Netreba raditi kako svi rade,nego treba raditi ispravno.
Što se suše tiče,proglašenje elementarne nepogode ima određene uvjete,tako da budi sretan što si u elementarnoj nepogodi imao odličan prinos.
I puno puta sam svjedočio kad je kod susjeda u dvorištu prolom oblaka kod mene ni kap ne padne i gledam i ne vjerujem.
Tako se i na poljima negdje izlije,a negdje ni kap ne dođe.
U svakom slučaju uspješno si pokazao dušebrižnicima da svojim postupcima uspješno uzdižeš vlastito poslovanje u pozitivu,a ne u minus.
Ovo kako ti radiš nije primjenjivo na svim lokacijama.
Kod mene npr već par godina kasni svibanjski mraz pobere voće,tako da mi rana sjetva otpada,a i količina padalina u ožujku mi ne dozvoljava ozbiljnije radove u polju(priprema zemlje,sjetva) jer sam i po blatu prije 10 dana prihranjivao ječam.
Ali svakako volim čitati što pišeš jer eto,trudiš se i prkosiš zadrtim glavama sa odličnim rezultatima👍

DadoPZ

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
123
Kashmir najvjerojatnije. Prošle god je bio p9911, carioca i kashmir. Jedino kashmir nije bio pljesniv

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
627
Prošle godine završen petogodišnji ogled rana-kasna! :)
Šta je bolje sami zaključite..
.......
Nakon ove dvije rečenice, samo pogledao sav onaj ostali tekst ispod i iskreno sam se ponadao da će biti nekih konkretnih podataka iz tog ogleda, a kad ono - ćorak......

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
1,085
Ja bih rekao da pravila nema i za to je dokaz lanjska godina. Djelomicno bih se slozio s kolegom da je i kod nas prijasnjih godina rana sjetva bila bolja sve do lani. Iz mog lanjskog primjera mogu reci da su svi kukuruzi sijani pocetkom travnja podbacili barem za 50 % naspram jedne njive na kojoj su fazani napravili kaos pa je presijavana oko 15. Ili 20.5 na kojoj je bio prinos kao u najboljim godinama. I svi ostali koji su zakasnili pa sijali u 5 mj su imali puno bolji kukuruz od nas koji smo ranije sijali. Uglavnom, ja idem u sjetvu poslije Uskrsa, cim se prosusi jer nemam zivaca ni vremena cekati svibanj, na te 3 rali valjda bude dosta za kucne potrebe.

Najnoviji postovi

Na vrh