• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KULTIVATORI - špartači

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,205
Imam jedan homemade kultivator za kukuruz, pa bih na njega ugradio kutiju za gnojivo od olt msk sijačice
Da li netko zna kojom se brzinom vrti osovina na njemu,ili bi bio voljan izračunati?
Znam da ovisi o rasporedu lančanika,ali barem okvirno od-do?
Nemam kutiju,nego mi je tako palo na pamet ili ima netko neku bolju ideju?
Vidim da se nađe za nekih 200 eurića rabljene sijačice pa razmišljam u tom smjeru ili ima netko neku bolju ideju?
Ili bi možda bilo bolje od one starije verzije gdje su dvije posebne kutije za gnojivo

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
679
Bok, zanima me kod ugradnje S opruga na IMT kultivator dali se flah nosač montira u ravnini sa starim nosačom stražnjih motika ili se mora izdignuti zbog same visine S opruge ?

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,900
E moj Hass, kad si baš ti u pitanju, pa evo. Tak sam ja nekad uradio.

Prilozi

• WP_001196.jpg
    WP_001196.jpg
    76.4 KB · Pregleda: 48
  • WP_001187.jpg
    WP_001187.jpg
    83.4 KB · Pregleda: 48

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
679
Hvala, hvala 😀 jel bolje tako nego klasične lastavice ?

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,417
Ima tko za prodat možda neki stari Imt kultivator, može i bez kutije i kotača ili zna nekog da bi se riješio toga?

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
204
Hvala, hvala 😀 jel bolje tako nego klasične lastavice ?
Bolje radi, više rahli zemlju, motićice više vibriraju, elastične su, ne ostaje na njima. Brže voziš nabacuju zagrču usjev. Bar je tako kod mene, oltov kultivator

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
679
A što se tiče tolerancije kod vožnje ? Dali manje sijeku od klasičnih motičica ? Zanima me pošto ču prvi put kultivirati na proljeće

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
204
Sijeku dobro ako zemlja nije suha i tvrda naoštrio sam, nove nisu bile oštre. Radio sa običnim, vidi se velika razlika

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
679
Sijeku dobro ako zemlja nije suha i tvrda naoštrio sam, nove nisu bile oštre. Radio sa običnim, vidi se velika razlika
Mislio sam dali manje sijeku kukuruze ako je nestručan vozač 😂

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,205
Posjeć će kukuruz svaka
Najbolje je da za početak nekog postaviš da gleda nazad,dok ne skužiš pravac,jer čim okreneš glavu evo tebe unutar reda

Na vrh