• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

M

Maid

Guest
Planiram da pravim kunicarnik,pa ako neko moze da mi da savjet sta i kako ?
U mene su mjesanci,srednja pasmina! Pa jel mogu staviti pod od zice?
I ako moze neka neko postavi slike svog kunicarka !
Hvala.

žećo

Član
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
388
Naravno pod od žice,za razliku od drvenog poda lakše je održavati higjenu a čišćenje je olakšano.I srednjeteški kunići mogu da dobiju žuljeve od žice pa ako je potrebno stavi se neki pločasti materijal preko žice ili stelja od slame.Ja imam ladice od lima ispod žice ali bolje riješenje je;pod od žice, kosi lim ispod,kavezi na tri kata i sve da pada u ladice na podu(ako su u zatvorenom).

kun006.jpg

H

Hrvach

Guest
Žećo svaka čast, jako lijep kunićarnik! Puno uspjeha s uzgojem u novoj 2011 godini!!

M

Maid

Guest
Hvala puno Žećo ,imas lijep kunicarnik!
Ako smijem znati koliko je kostao otprilike?
Ja bih pravio kuncarnik s nekih 12 - 15 mjesta.
Koje su dimenzije?
A et vidis nisam znao da srednja pasmima moze dobit zuljeve,znam da orijasi mogu.
Hvala jos jednom :):):lol:

žećo

Član
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
388
... ovaj je sa 15 mjesta!
za 6 ženki,za 3 mužjaka i 6 odjeljaka za tov.(kotilice s vanjske strane)

V

veriton

Guest
Svaka cast Žećo na ovakvom kunicarniku, posto sam pocetnik zanimaju me pojilice, tj. kako si ih napravio?

žećo

Član
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
388
Svaka cast Žećo na ovakvom kunicarniku, posto sam pocetnik zanimaju me pojilice, tj. kako si ih napravio?

pojilice nikad nemogu biti savršene,nipl pojilice(automatske) nisu rješenje jer nemam grijanje u kunićarniku a ni ljeti nebi bile savršene jer bi bilo problema sa doziranjem vitamina i nekih lijekova u vodu,npr kokcidiostatik želiš dati mladim kunićima kad ih odbiješ od kunice a sistemom plastičnih crijeva(cjevčica) dođu i do ostalih kunića,a praviti posebne sisteme za svaki box je komplicirano i na što bi to ličilo :lol:
ove pojilice na obrnutu flašu i nisu nešto,prve smrznu,
najbolje je ono što je najjednostavnije-posude za vodu :drinkers:
lako ih je dezinficirati ,nadolijevati ,izvaditi led iz njih ili ga samo preliti vrućom vodom.

D

duba0s

Guest
Ljudi,opet ja i potrebna mi pomoc :S.. Kod muzijaka,u usima se pojavile kao neke ranice,kako da to saniram?

Invamerktin prijatelju dvije kapi u usi i ode

pozz.

H

Hrvach

Guest
Jel ima neko iskustva s podnim držanjem kunića? Imam slobodni prostor koji mi se čini savršen za to,a planiram ponovo krenuti uzgajati kuniće pa me zanima vaše mišljenje.

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
dečki baš se ne kužim u kuničarstvo,zanima me dal su zec i kunić ista životinja ili je kunić nekaj drugo

H

Hrvach

Guest
Nisu ista životinja, kod zeca gravidnost traje duže nego kod kunića, razlika je u izgledu... U narodu je uobičajeno reći da uzgajamo zečeve, makar su to kunići. Jedini zečevi koje možeš često vidjeti su divlji zečevi koje neki ljudi uzgajaju u zatočeništvu. Jel uzgajaš ti nešto doma?

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
ne uzgajam al bih se htio početi baviti time
nešto kao hobi posao i opet neka zarada bude jer dosta ljudi kod nas a pogotovo djeci roditelji žele kupiti male kuniće

H

Hrvach

Guest
To ti je pametno razmišljanje ako imaš tržište. Na 5 ženki ti je mjesečna zarada oko 400 kn pa i više ovisi kako često pariš.Ako ne trebaš kupovat hranu onda je još više. Ali je i dosta velika briga i rizik od bolesti ako se ne drže kak treba.Meso od kunića još nije dosta poznato kod nas ali je na dobrom putu jel je najzdravije meso.

mtrupkovic

Član
Tu od
20 Ruj 2009
Poruka
89
Jel ima neko iskustva s podnim držanjem kunića? Imam slobodni prostor koji mi se čini savršen za to,a planiram ponovo krenuti uzgajati kuniće pa me zanima vaše mišljenje.

Kavezi su ti puno bolji, pogotovo ako planiras neki ozbiljniji uzgoj....

ne uzgajam al bih se htio početi baviti time
nešto kao hobi posao i opet neka zarada bude jer dosta ljudi kod nas a pogotovo djeci roditelji žele kupiti male kuniće

Za takvu namjenu su ti patuljasti kunići idealni...

H

Hrvach

Guest
mtrupkovic tovljenike mislim držati u gajbama,a ženke u podnom sistemu jel nemam primjerene gajbe pa mi je to najjeftinije,a i mislim da bi bile u boljoj kondiciji jel bi imale puno više mjesta za kretanje.Higijena nije problem jel sam na to i ja jako osjetljiv pa čistim non stop.

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
mtrupković to sam i mislio uzeti ovnolike patuljaste kuniće jer su stvarno slatki i privlačni več sam rekao da bi se to dobro kod nas prodavalo ali ja nemam srca ubiti niti jednu životinju a kamoli kunića tak da nebi to koristili kao prehranu nego za prodaju

mtrupkovic

Član
Tu od
20 Ruj 2009
Poruka
89
mtrupkovic tovljenike mislim držati u gajbama,a ženke u podnom sistemu jel nemam primjerene gajbe pa mi je to najjeftinije,a i mislim da bi bile u boljoj kondiciji jel bi imale puno više mjesta za kretanje.Higijena nije problem jel sam na to i ja jako osjetljiv pa čistim non stop.

Ako bi imao sve ženke zajedno pitanje kako bi one reagirale jedna na drugu kad bi imale mlade, ako bi s njima stavio i mužjaka nebi imao nikakvu kontrolu nad parenjem. Nemam iskustva s takvim načinom uzgoja, tako da ti ne mogu dati neki konkretni savjet po tom pitanju...

mtrupković to sam i mislio uzeti ovnolike patuljaste kuniće jer su stvarno slatki i privlačni več sam rekao da bi se to dobro kod nas prodavalo ali ja nemam srca ubiti niti jednu životinju a kamoli kunića tak da nebi to koristili kao prehranu nego za prodaju

Popularni su i oni sa ''lavljom glavom''. U Čakovcu na sajmu im je cijena 70-80 kn.

Na vrh