Pozdrav svima koji se trude, puno tu ima zgodnih natpisa, i stvarno se od vas može puno naučit.
Predstavila sam vam se na temi za predstavljanje, sad samo ukratko, žensko, imam iskustva s kunićima, ali već 5 godina ih ne držim.
Radila sam s hilama, ostale mi gajbe imam kapacitet za 12 ženki + mladi za parenja na razmaku od 33 dana. Sve je to bilo dobro dok sam imala otkup, ali to je nestalo pa sam ja to ugasila.
Sad bi ponovo osposobila barem dio gajbi, ali više se ne bi igrala sa mesom. Htjela bi se uključit u program uzgoja hrvatskih opaljenih kunića i to sa malim početnim jatom 2ž + 1m kupila bi grla s rodovnicama, ne smeta ako ih trebam pričekat.
Ali,
1. nemogu naći na netu ništa osim standarda pasimne, nitko ne piše o iskustvima u uzgoju, (jesu li moje gajbe uopće dobre za tu pasminu?), po kilaži se čini da da. Imam ove talijanske negdje je netko lani stavio sliku.
2. radila sam smjese slične ovoj što je čovjek na topicu stavio, ali ja sam uvijek dodavala i 10% kukuruza, koristila sam i sušene jabuke u smjesi 1-2% (ne volim rakiju, a imam skoro tonu godišnje), uvijek sam davala zeleno (povrće ili košeno) ali nikad više od 200 g/grlo.
3. nikad nisam cijepila, nikad nisam imala kokcidozu, sanitacija je bila kao i vaša ali minivoš + izosan, nisam imala kipuću vodu.
4. hranilice i pojilice su mi zahrđale, mi smo to sad izbrusili četkom, ali smijem li ja to ofarbat ili da ih bacim i kupim nove, ako ste farbali s kojim sredstvom, ja se nisam usudila skidat hrđu sa kemijom ručno smo očistili 4 komada, malci imaju valove i oni nisu stradali od ležanja.
Ako išta trebam poslikat, samo javite. Ako mi možete naći kontakte s uzgajivačima ili bi mi vi prodali javite se na PM. Preferiram primjerke s rodovnikom, vidjela sam da se pojavljuje sudac ovdje, možda on ima sugestije koga da kontaktiram. Svojedobno sam bila član društva uzgajivača malih životinja u Zagrebu, ali i to sam zagasila, sad bi mi najpraktičnije bilo učlanit se u V. Gorici.
Oglasi na njuškalu su me iznevjerili, nije to baš kako piše i pravo se bojim htjela bi krenut s dobrim startom.
Hvala što se si dali truda pročitat ovaj monolog.