HRVACH
uzgajao sam hylu neki 2 godine dok nisam pukao i sve poklo a rasplodna grla prodao u selu ?
Mislim da vredanje nije potrebno ja svoje kunice ranim sa smjesom i u nju jos dodajem crnu zob , tritikal , suncokret , jecam , zito soju i bob tako da pravim neku svoju kombinaciju koja mi se pokazala odlicnom . Inace smijesu kupujem direktno iz PEHRE i to posebno za doba laktacije posebno za starost do 30 dana i dvije zavrsne za tov i na kraju i na kraju smjesu za rasplodna grla u fazi mirovanja i dajem im suhe dijeteline koliko god hoce pojesti jabuke i kruske , mrkvu kada ih imam tj od 10 mj. do 5mj ( dok imam u svojoj ostavi ) . Kunici u starosti 3 - 3,5 mj moraju biti oko 3-4 kg u , cistog mesa u prosijeku oko 55% e sada po hibridu je to omjer gubitka oko 200 - 300 grama cistog mesa maksimalno nista vise . Mogu se pohvaliti da sam imao Sampiona na prosloj drzavnoj izlozbi i da ove godine mislim da cu je obraniti moja grla nesto su iz uvoza nesto moja otprilike pola pola , nisam uzgajivac koji mjenja pasmine ko carape i ima pet pasmina i naziva se uzgajivacem niti sam upoznao niti jednog tog tipa vani .
Ne po mom misljenju negoli po misljenju ekvivalentnih ljudi Francuski Ovnoliki imaju najukusnije meso od kunica .
Sto se tice tetovaze svi uzgajivaci koji hoce tetovazu MORAJU BITI CLANOVI NEKE UDRUGE i kao clanovi iste moraju se javiti svome tetovatoru da mu tetovira kunice i izda rodovnice cijena tetovaze se krece oko 5 do deset kuna kako koje drustvo
Sto se tice odmora kod kunica koji su u rasplodu misljenja sam i iz onog sto sam procitao da bi se trebalo napraviti stanka makar preko srpnja i kolovoza a sada ko hoce moze ko nece nemora meni nije u interesu isforsirati kunicu unutar godine i pol ili dvije i kraj jer tek nakon dvije godine ona daje stvarnu sliku svoje kvalitete.
artyman: