Z
zeko27
Guest
Kupnja
Pozdrav ljubitelji i uzgajivači kunića.
Kupila sam kuniće.
Pozdrav ljubitelji i uzgajivači kunića.
Kupila sam kuniće.
Posljednje uređivanje od moderatora:
Zajec jel crna zob kvalitetnija od bijele i ima li neka bolja svojstva od ove druge? Pitam ćisto što ja hranim sa crnom zobi i nisu baš oduševljeni a nisam baš puno niti razmišljo o razlikama.
A zasto kukuruz nije pozeljan u ishrani?danas pripustio zecicu,nakon dugog naganjanja po boksu zec je uspio samo jednom pravo zaskociti i bacio se na ledja,poslije mu vise nije dala.
Dali je to normalno parenje ili treba vise puta zaskociti dali da ih spajam jos u iducih par dana ili
da smatram da je skotna?
Zašto u Hrvatskoj nema niti jedne velike farme kunića? Zašto sve to propada?
a razlog je?Kukuruz nije nepoželjan, pogotovo zimi samo ne treba pretjerivati.
LP
Čini se da Hrvati nemaju naviku jedti meso kunića kao što konzumiraju recimo piletinu i svinjetinu. Nikako da skuže da je kunić jedna od zdravijih vrsta mesa, nema masti kao recimo svinjetina. A i mnogi imaju predrasude prema zečetini, jer su oni tako slatke životinjice, a ne rezmišljaju da su i pajceki, telići, pilići i ostali slatki pogotovo dok su mali.
Meni je palo na pamet da bi se trebalo udružiti nešto uzgajivača kunića iz cijele HR, pa probati pronaći tržište. Tako bi bilo OK jer imali bi pokriveni cijeli prostor države za meso, a nitko ne bi imao za početak velike troškove oko otvaranja velike farme kako bi mogao uopče pokrenuti ikakvu prodaju mesa osim po susjedstvu i poznanicima.
Zibba palac gore za ideju. handshake)::icon_super: Prvi sam koji bi se s time složio i krenuo u akciju ako bi bilo zainteresiranih,ali iskreno zainteresiranih ljudi koji su spremni uzeti stvari u svoje ruke. Kolko znam kod nas su proizvođači konkurentni jedino u zadrugama, jedini problem je kaj ljudi nisu naučeni dijeliti i pomagati drugima nego svako gleda svoju g..u,a ne kuži da na taj način upropaštava i sam sebe