evo mene na forumu nakon godine dana
evo da vam ispričam moju priču.
prije godinu dana sam kupio od jednog mještana bređu zečicu,križanku svega i svačega,nije bila neka velika pasmina oko 3,5-4kg nisam ju vagao,okotila se ona meni 5 komada svi jednaki lijepi,e sad su nastali problemi poslije odbijanja nikako da ostane bređa 3 puta pripuštao i neče svaki put kod različitog zeca,i sad 4 put ju idem pripustiti i tad ostane bređa okoti mi 2 i oba dva ubije,nije napravila ni gnjezdo ni ništa,tada sam ju zaklo
e sad priča za ona 5 mlada oni su se okotili 29.3.2012. kada sam ih odvojio stali su rasti nikako da dobiju koju kilu,hranil sam ih s ječmom,kukuruzom,pšenicom i sjenom, hranio sam ih do 23.9. i tada sam ih zaklao nisam imao više strpljenja,kada sam ih klao imali su 2,20kg žive vage ma ništa skoro.
sad nakon duge pauze cijelu jesen i zime nabavio sam si čistokrvne kalifornijske samo što nisu tetovirani a to mi nije ni bitno jer je za moje potrebe samo i nešto križanih kalifornijskih sa novozelandskim. sada ih hranim sa smjesom za kuniće (pehra) 25%,kukuruz 10%,ječam 50% i pšenica 15% i sijeno,samo da vas pitam kaj mislite dali je to dobar omjer?
evo slike:
dvije ženke mješane kalifornijske i novozelandske,mislim da su više povukle na kalifornijske stare oko 3mj
evo to je jedna od ženki,slika prije
ovo je druga ženka, od slike 1
ovo su tri ženke,čistokrvne kalifornijske stare oko 2mj.
ovo je jedna od njih
ovo su mladi kalifornijski novozelandski,ima ih 6 nisu svi stali,stari oko 1,5mj
ovo je jedan od njih jedini je cijeli bjeli.više povukao od novozelandskog