M
mariopoverk
Guest
žećo jel ti svojima daješ kukuruz samo preko zime, ako da , zbog čega
Preko zime dajem mljeveni kukuruz tovljenicima u smjesi oko 30% ali ne odmah nakon odvajanja,pokušao sam i tako ali se napušu,teško je probavljiv.Kukuruz daje najviše energije od svih žitarica a preko zime im treba i energija da ih grije.Proteina ili sirovih bjelančevina u kukuruzu ima max 8% (ječam 10%,zob 12%,suha lucerka 15%,suncokretova sačma 35%,sojina sačma 45 %)ali ih organizam nemože sve iskoristiti(pretvoriti u mišićnu masu).kukuruz se koristi kao ishrana samo uz dodatke visoko proteinskih pripravaka u omjerima zavisno o vrsti životinja od 12% do 25 % sirovih bjelančevina u smjesi.žećo jel ti svojima daješ kukuruz samo preko zime, ako da , zbog čega
Ima li tko u bizini siska rasplodnog muzijaka orijasa za prodat? Ili barem mladog muzijaka, ne mora bit tetoviran. Ili ovnolikog orijasa mozda? cijena?
jel ima itko od vas iskustva sa križanjem kalifornijskog kunića sa novozelandskim, bilo bijelim bilo crvenim?
planiram uskoro poceti sa malim uzgojem pa me zanima ako netko zna iz prve ruke.
zanima me opcija gdje je zenka kaliforniski a muzijak novozelandski. pa ako netko nesto zna bio bih zahvalan.
jbg, ja ak ne nadem, vjerovatno cu do gorice uzet jednog mladog da imam za sljedecu godinu... javi ak nades da netko ima orijase u sk za prodatTakođer tražim isto..oboje smo u istim problemima
Ja sam ukrižao tako kako si naveo(kalifornijka sa crvenim novoz. mužjakom)
u leglu sam dobio 9 komada i svi su crni.Dlaka im je malo duža i zadnji kraj im je malo širi u odnosu na čiste kalifornijske.Danas im je 47 dana.(važem ih sa 2 mj)
Na puno mjesta sam pročitao da kunići okoćeni u zimu bolje napreduju a kod mene je obratno i razlika je velikaaa.Ljetni su mi znatno teži i ljepši,čak i jedni što su se okotili 05,07, su bolji od onih okoćenih u kasnu jesen i početkom zime.:scratch ??