Re: Kuničarstvo
Pretpostavljam da je crveno dan kada joj je stavljena kotilica u kavez.
Javljam se nakon dosta vremena, nisam imala već mjesecima leglo, a sada očekujem dva. Dvije kunice panonke, parene 07.11.i 09.11., uzela sam ih naparene, i jednog muškog koji nije u rodu, čovjek ima 4 linije. Malce palpiram tako da očekujem da nešto i bude.
Danas je i dečec napokon naskočio na jednu moju zečicu od prije tako da će valjda i tu biti nešto, tko zna kakvi će biti malci miješani između panonca i NC.
U međuvremenu sam nabavila "nove" kaveze. Ma za mene su novi, inače rabljeni. Prvo sam ih oprala minivošom, pa s obzirom da se nije dalo sve oprati uzela brener i ostalo spalila uz čiščenje drotkefom. Nakon toga je slijedilo farbanje kaveza prvo temeljnom bojom pa onda drugi sloj pokrovna boja ( sada su u plavom). Kavezi su bili u dosta lošem stanju, hrđe kao u priči, kotilice od 6 kom koliko je i kaveza upotrebljive su 3-4, ali nemam namjeru za sada trebati više od toga. I njih sam oprala, zbrenerala i pofarbala ( lijepa zelena boja). Na "podu" su plastične letvice, onako čvrste, čini mi se bolje nego žičane, nekako je čvršće a i ne mogu se napiknuti nigdje. Imala sam neka mjesta koja sam morala dosta restaurirati, ali sada sve izgleda kao da je novo i kunići uživaju unutra.
Pitanje za vas. Što stavljate u kotilicu za koćenje? Rečeno mi je da ne stavljam više slamu jer jako upija pa se malci podhlade jer su u mokrom. Da je bolje staviti sijeno livadno, a opet imam dojam da će to kunica slistiti u slast. Suhu djetelinu ne mogu nikako jer je jako kruta. Strugotine?