nera007
Član
- Tu od
- 21 Lis 2013
- Poruka
- 163
Re: Kuničarstvo
Nemam namjeru sad,nego u narednom periodu,ukoliko mi šta ostane za klanje.Prošla 4 komada su mi otišla u dva dana,čim sam ih odvojila od majke.Ljudi kod nas vjeruju samo u orijaške rase,ali bolje po meni,imam za prodaju,ali manje za frižider.Nego,nabavit ću sebi još jednu liniju pa pariti istovremeno.Mislila sam da će mi ovaj put okotiti više,ono 5 komada.Ali,dobro,nije beg cicija.Hvala na informaciji.
Ja sam pokušavao nešto na svoju ruku.Prvo sam skalperom skrojio tj. poravnao kožu pokraj nogu i odstranio rep.Zatim sam unutarnju stranu natrljao dobro sa soli i tako ostavio dva dana.Poslije sam malim čavlima sa širokom glavom kožu po rubovima zakucao sa vanjske strane vrata.Krzno ide na vrata.Tako ostavi koji mjesec dok se ne osuši.Pazi da ti na koži ne ostane kakve nečistoće i dobro napni inaće se tu znaju pojavit crvi. Takvo krzno nije baš savitljivo.Sad je zadnje vrijeme za tako nešto jer se kunići poćinju linjat.
Nemam namjeru sad,nego u narednom periodu,ukoliko mi šta ostane za klanje.Prošla 4 komada su mi otišla u dva dana,čim sam ih odvojila od majke.Ljudi kod nas vjeruju samo u orijaške rase,ali bolje po meni,imam za prodaju,ali manje za frižider.Nego,nabavit ću sebi još jednu liniju pa pariti istovremeno.Mislila sam da će mi ovaj put okotiti više,ono 5 komada.Ali,dobro,nije beg cicija.Hvala na informaciji.