Žećo slažem se 100% sa zadnjom rečenicom. Ne kažem da su čiste pasmine uvijek bolje od mješanaca,ali bar znam kaj mogu očekivati. A kod mješanaca mi se može dogoditi prva generacija super, onda od te generacije idem ostavljati mlade za uzgoj i dobijem nešto loše. Ja sam prije križao šarce i orijaše s mješancima ali su ti mladi bili samo za tov, za uzgoj ih nisam ostavljao. Mene živcira kad neko izmišlja ime pasmine. Ako neko križa crvenog novozelandskog, kalifornijskog, činčilu i Hyllu kak bi se trebala zvat ta pasmina- crvena hylla kalifornijska činčila.... Ljudi prodaju "muda pod bubrege". Prodaju mješance bog te pitaj čega pod kalifornijske, glavno da ima crnu njušku, bilo kakve bijele mješance pod novozelandske,hylle i ostale bijele, glavno da je bijeli. Kaj je najgore neki početnik ima veliku volju da nabavi kuniće ali je neiskusan,onda kupi od takvih pacijenata i izgubi volju kad vidi kaj ima doma, automatski misli ne valja pasmina, to kaže nekome drugome i taj opet neće uzet tu pasminu. Mislim da bi kod bilo kakve kupnje trebali bit na oprezu ili ić kupovati s nekim ko se razumije u to, jel inače ko nezna taj je izgorio. Najbolje mi je kad mi počnu prodavat fore kad zovem, znate imaju oni papire ali nisu tetovirani, uvoz iz Beča, iz Njemačke (Odmah vidiš da sere i nezna zemljopis, Beč u Njemačkoj) Ja možda jesam mlad ali se s budalama ne igram i nedam se tak lako preveslati.