jimmy
Član
- Tu od
- 13 Ruj 2013
- Poruka
- 807
Re: Kuničarstvo
sulfadimidin ili trisulfon,sijeno, voda ,žitarice ,zeleno IZBACITI
bolesne odvojiti i preventivno dati zdravima lijek (onima koji su bili u kontaktu s oboljelima)
ovo gore nije potrebno za obični proljev,ali bolje uvijek bit na oprezu,jer ako se pravovremeno ne počne lječiti gubitci su veliki
kad u stolici (proljevu) ima sluzi i užasno smrdi e to je riječ o kokcidozi (kokcida je napala tanko crijevo)
a kad je kunić napiren kao balon kokcidoza je u jetri...
ako je bolest uznapredovala bolje kuniču skratiti muke,šanse da preživi su jako male,znaju cak i cviliti od boli...
ako se odmah počne lječiti rezultati su dobri (daj jaču dozu od propisane) ali takve kuniče ne ostavljati za danji rasplod jer su potencijalni izvor zaraze...
Koji je postupak lijecenja nakon dijagnosticiranja proljeva? :icon_scratch:
sulfadimidin?
Moji svi su svakodnevno i na zelenoj prehrani,,,
obicno ovim mojim trema ujutro dajem nesto malo radi rose, nakon toga ako dođem u podne dajem im vise kao i predvece,,,
manjevise se radi o maslacku osim ako ga ne mogu naci onda se zadovolje i obicnom travom,,,
sijena uvijek imaju pa valjda to regulira probavu,,,
vrlo su nestrpljive od kad imaju mlade i nemogu docekati da im odvojim dio trave vec iz ruke uzimaju i jedu da sve puca,,,nod):
dajem im toliko koliko mislim da ce pojesti u toku par minuta, zapravo nikad im ne ostane nista kad idem u kontrolu,,,
sulfadimidin ili trisulfon,sijeno, voda ,žitarice ,zeleno IZBACITI
bolesne odvojiti i preventivno dati zdravima lijek (onima koji su bili u kontaktu s oboljelima)
ovo gore nije potrebno za obični proljev,ali bolje uvijek bit na oprezu,jer ako se pravovremeno ne počne lječiti gubitci su veliki
kad u stolici (proljevu) ima sluzi i užasno smrdi e to je riječ o kokcidozi (kokcida je napala tanko crijevo)
a kad je kunić napiren kao balon kokcidoza je u jetri...
ako je bolest uznapredovala bolje kuniču skratiti muke,šanse da preživi su jako male,znaju cak i cviliti od boli...
ako se odmah počne lječiti rezultati su dobri (daj jaču dozu od propisane) ali takve kuniče ne ostavljati za danji rasplod jer su potencijalni izvor zaraze...
Posljednje uređivanje: