Ja imam gajbe sve od punog poda odnosno daske . I one koje sam imao od žice sam preuredio i podaskao. Znaći kad radiš pod uzmi malo deblju dasku , recimo ne tanju od 2cm , po mogučnosti od bukovine , hrastovine ili agacije . Malo će ti teže ići čavli kroz njih ali će ti duže trajati. Ne moraš ih nićim premazati , makar sam ja neke prefarbao sa obićnom bojom za drvo. Svakako moraš staviti na dasku prostirku od sijena , slame ili strugotina . Kunići su pametni i imam neke koji obavljaju nuždu samo u jednom kutu . Tu im staviš lošiju stelju , odnosno to možeš prekrit svaki dan sa sijenom koje ne pojedu i razbacaju da ne čistiš svaki dan. Takav pod će ti trajati sigurno tri godina , a onda na njega samo zabiješ i iskrojiš novi , recimo tanji i od paleta. Meni niti jedan ne promoći a imam i kaveze na tri kata. S time da mi je zadnje srana prislonjena na zid prostorije i ona nije od dasaka. Kunići mi nemaju žuljeve , nema onog smrada od urina koji se stvara ako mokre na pod ili tacnu. Stvarno ništa ne smrdi kao kad je pod od rešetke. Jednom tjedno izbacam pomoću stugaća ili zidarske žice izmet iz svakod čoška u tačke i vozim na gnoj. Svakih dvadesetak dana svaku gajbu detaljno očistim i sve izbacam. Imam trideset takvih kaveza sve sklepano doma od priručnog materijala , najmanja mi je 60x80x35 tako da se kunić može i protrćat a ne kao u žičanim jedva okrenut. Pripazi da ti daske budu iste debljine da ti ne zapinje kad ćistiš i da kuniću bude udobno. Također okreći ih tako da ti budu u smjeru čišćenja odnosno izlaza. Idealno bi bilo da imaš uvijek par praznih gajbi pa da kuniće uvijek prebaciš u čiste i suhe.