Neki dan sam imao kolinje, od 7 kunića dobio cca 10 kg mesa prodanih za 50 kg po kili. Ispod te cifre rađe ih sam jedem svaki dan.
Što se pak tiče uginulih kunića prilikom koćenja, do sada sam imao samo dva takva slučaja, oba puta kod prvog okota mladih ženki i oba puta su mladunci bili izneseni i odvojeni od ostalih, na drugom kraju kotolice. Da li ih je iznjela majka, da li su oni inercijom bili izgurani od ostatka - teško mi je reći, no činjenica jest da niti jednom nisam našao uginule maldunce unutar klupka novorođenih.
Pitanje: planiram prekrajati neke profi kaveze. Vidim na tim kavezima da su žičani zidovi kaveza (mreže), spajani sa žičanim omčicama. Te omčice su skroz male, ali me podsjećaju na one omče na koje stavljamo ključeve. Negdje sam bio naletio na nekom srpskom forumu (tako da mi je besmisleno tražiti taj forum i objave jer sigurno radi jednih kliješta neću raditi 1000 km) da postoje kliješta s kojim se rade te omčice, čak je netko i objašnjavao kako se zovu ta kliješta (naziv je tipa šrafciger, nešto lokalno) i gdje ih ima za kupiti te koliko koštaju. Ima li netko ikakvih spoznaja o tome?