Ne prodajem zaklane!
Nisam do sada još imao "viška", sve što je i bilo za prodati, prodam živo!
40-50 kunića godišnje, ostalo pojede obitelj!
Ja za kunića dobijem u prosjeku 100 kuna! Večinom ih prodam odmah po odvajanju, znači sa cca. 2 mjeseca! Hranu također kupujem, ne važem ju prije davanja kunićima, ali kad imam mladih dosta (oko 50-60 komada) pojedu mi jednu vreću peleta (10 kg) i jednu balu sijena dnevno + kupljena mrkva, jabuke, kukuruz u klipu, slama!
Ostale troškove (žica, daska,...) sam naveo za npr.one koji tek počinju! Ja sam sebi te troškove podijelio na 3 godine, jer tad već moram nešta mjenjati, popravljati itd.
U biti me jedan kunić od 3 mjeseca košta 60-70 kuna hrane, zavisi koliko ju platim!
Na 6 komada + mater + čača ti treba 1 vreča peleta tjedno + 1 bala sijena i pola bale slame tjedno! Pelet je cca.40 kuna, zavisi o proizvođaču, sijeno 15-ak kuna i slama 3 kune, voda tjedno 1 kunu! Ako ih prodaš sa tri mjeseca starosti i odbiješ prva tri tjedna dok još skoro ništa ne jedu to su ti 9 vreča peleta, 9 bala sijena i rečemo 4 bale slame + 9 kuna voda (pranje posuda+ što popiju)
Samo to da im daješ, košta te 1 komad 86 kuna!
Ok, ti ih prodaješ sa dva mjeseca pa si taman tu negdje! Pokriješ svoj trošak...
Kninquin Sve ovo tvoje je što pišeš prenapuhano. Količina hrane, cijena hrane, količina sjena, cijena sijena.