Jako lako, prehrana, pasmina, genetika... Pitaj si hb11 kolko su njegovi imali s 3 mjeseca. Ovisi s čim hraniš, i kakva im je genetika prije. Nije svaki kunić isti.
pozdrav kolege.
imam kaliforniske stare sad nekih 5 mj 2 ženke i mužijaka mislim da već imaju dobru kilažu dok osiguram prostor stavit ću ih parit
e sad brine me što su ženke malo jače od njega isto ih hranim al čini mi se da čak su dobile mali podbradak nije strašno al ne bi tia da se to nastavi sa prekomjernim debljanjem. imam problem sa dobavmo sijena a uz sijeno dajem kruh žitarice i pelete e sad pošto kod mene ima još dosta zelene trave oko kuće jel dobro da je pokosim i ostavim dan dva pa im to dam???
kakve mješavine trave vi dajete i kakvo sijeno
Bolje ti je da kunića koji je imao kokcidiozu zakolješ, da ne širi bolest na drugu farmu (kliconoštvo).i još jedno pitanje. ako je jedan kunić primao terapiju(imao je kokcidiozu) da li ima smisla da ga prodam? riječ je o trećem mužjaku
Bolje ti je da kunića koji je imao kokcidiozu zakolješ, da ne širi bolest na drugu farmu (kliconoštvo).
Cijena je takva kakvu možeš postići. :weedman: Ja ih ne mogu prodati ni po 50 kn. :madmana: . Zato batina rješava takve nedoumice :axe: .
zato sam i stavila granicu od 120-140(150) kn. ja znam da mi je ta ženska dala 50 eura za mužajak starog godinu dana bez obzira na to što sam ja tražila 150 kuna za njega ne mogu tražiti više od 150 kuna za mužjaka kad je on mješanac(križanac). ali ako uzmem u obzir hranu (kruh ,sijeno peleti te žitarice-ja najmanje 2 vreće od 10 kg kupim na mjesec već u startu sam dala cca 100 kuna za hranu) ne mogu tražiti 100 kuna. 100 kuna mi pokrije troškove. vidjet ću kad dođe po mužjaka
Ne znam za ove veće rase kunića, al ja svoje cijenim od 80-100 kn, ako prodajem žive. Al svi moji otiđu do 4 mjeseca starosti bilo živi ili očišćeni. Naravno da i sebi ostavim nekaj u škrinji. Al ja ih hranim max do 4 mj. Već sam negdje napisao da srednje rase kunića moraju do 4 mj biti za klanje, ak nisu nekaj ne valja s kunićima ili s ishranom.
Inače Kastav.kunić sa ovih slika mi se čini da tvoji kunići imaju jako malo mjesta u gajbama. Mislim niti moji nemaju puno (a i ne traba puno), al tvoje mi se gajbe čine premalene za kuniće koje ti držiš.