Johny
Član
- Tu od
- 15 Lis 2011
- Poruka
- 135
ljudi moja ženka kalifornijska ima skoro 6 kila
Smoki, čime hraniš tu ženku da je tako ogromna? Koliko je stara?
ljudi moja ženka kalifornijska ima skoro 6 kila
Trebam savjet. Jutros sam primjetio krv na gajbi jedne ženke, na uhu je imala sasušene krvi a u unutrašnjosti uha krastu. Da li se radi o šugavcu ili nečem drugom? Kako to tretirati?
evo novi sam na forumu htio bih vas pitati koja je po vama bolja pasmina novozelandski ili hyla?Imam na ponudi da kupim kuniče tih pasmina a neznam za koju da se odlučim.Bio bih vam jako zahvalan ako bi mi ko mogao odgovoriti!
Smoki, čime hraniš tu ženku da je tako ogromna? Koliko je stara?
kastav kunićima se ne smije davat namočen kruh zbog kvasca u njemu to može dovest do nadimanja i uginuća a da ne pričamo o drugim problemima sa probavom,suhi kruh ko za prezle neka grickaju ja to dajem jedno nedeljno i to je to,peleti ti je isto ko i djetelina to je prešano sa aditivima nikakva fizika tako da im to moš davat u neograničenim količinama uz dovoljno vode,a što se tiće uzimanja hrane kunići se najviše hrane po mraku jer su oni noćne životinje tako kad je tov u pitanju mračnije mjesto im pogoduje...
novi sam na forumu,pa me zanima dali ima koja firma ili mesnica da odkupljuje zečetinu,inače kod mene je u planu napravit farmu zečeva ali me interesira otkup,čuo sam da dosta talijani odkupljuju zečetinu pa dali možda netko zna za koju talijansku firmu???
unaprijed hvala na pomoći
Ja uopće ne razumijem kako vi to hranite kuniće; malo ovoga, malo onoga. Tako se hrane kućni ljubimci. Kunići za komercijalni uzgoj ( kao uostalom i sve životinje) moraju imati stalno istu hranu prilagođenu uzrastu. Svaka promjena hrane je potencijalno rizična za životinje i mora biti postupna, bez naglih prijelaza.ma ni pošprican ja poslije kruha nedajem satima da piju vodu dok se to donekle ne probavi najbolje im je u podne dati između obroka jer ja vodu dajem ujutro i uvečer kao i hranu i to je to preko ljeta je to intezivnije ali onda nema kruha jer imaju previše izbora od svježe hrane,iznimke su ženke kad imaju mlade da doje...
Drugo je što oni vole, a drugo što je najbolje za prirast i smanjenje rizika u prehrani. Dobro izbalansirani obrok daje najbolje rezultate u tovu i iziskuje najmanje rada.niti jedna životinja ne voli jednoličnu hranu kao ni čovjek
Trebam savjet. Jutros sam primjetio krv na gajbi jedne ženke, na uhu je imala sasušene krvi a u unutrašnjosti uha krastu. Da li se radi o šugavcu ili nečem drugom? Kako to tretirati?