• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
879
Re: Kuničarstvo

Nisam sad točno siguran, ali oko 100 kn je 25 kg.. Sad koja kuna sim-tam.. JEl možete preporučiti neko sredstvo za dezinfekciju kuničnjaka? Meni se čini da budem moral poklati sve i na par mjeseci prekinuti , dobro očistiti sve, dezinficirati, i nabaviti nove kuniće...

K

kemicar

Guest

glede hrane, računica ti drži vodu: 20 kn razlike po 25 kg. Dođeš na isto već za manje od 10 vreča. Potraži još nekog kuničara u ZG sa kombijem i dovezete si hrane za 3 mjeseca (toliki je rok trajanja). Za dezinfekciju sam koristio izosan ali tek nakon detaljnog pranja svega, prskanje vapnom cijele prostorije (plafon,zidovi,pod). Važno je da ti mačke, štakori, golubovi ne dolaze i s... i p.... po sijenu.

Z

zeco

Guest

pozdrav. kako vaši kunići podnose ove vrućine?ja svojima u svaki boks ubacim po bocu leda,neznam baš dali im to koristi!?ili bi im trebao smanjiti obroke radi vrućine ali nemogu jer mi dvije kunice imaju mlade! :drinkers:

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,849

[youtube:umb04mfo]2t8wv0JraUE[/youtube:umb04mfo]

Moj zec voli 69, napredan momak :lol:

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,849

Pa i ova moja gajba je tu negdje, možda na snimku izgleda manja, po dužini je i više od metar.

perje

Član
Tu od
2 Ožu 2010
Poruka
38

Ovo je pitanje za sve koji prate temu kunićarstvo:
S koliko mjeseci starosti pripuštate muške a s koliko ženske kuniće srednje rase (kalifornijski,novozelandski...) i kakav je rezultat toga ?
Pozdrav

Z

zeco

Guest

ženke kalifornijskog bijelog sam prepustio sa nepunih 4 mjeseca starosti(115 dana) kod neiskusnog mužjaka kalifornijskog starosti 4 mjeseca i pet dana,uspješno. jedna okotila 6 -treći dan jedan uginuo a druga 8 komada.

Z

zeco

Guest

nabavio sam par crvenih novozelandskih ali njih bi pario malo starije.ženku ne prije 5 ili 5 i pol mjeseci,mužjak bi tad imao 7 mj.

Z

zippy

Guest

Marko1986 kaže:
Ako netko zna gdje se u okolici Zagreba, Velike Gorice može nabaviti smjesa zakiniće od firme "Pehra" i Petrijanca.. Ja sam zval njih tam i ženska mi uopće ne zna reći jel ima gdje u Zagrebu za kupiti(???) .. Ku bu znal ak ona ne zna, ali dobro..

Imaš kod mene u dućanu u Jastrebarskom njihovu smjesu i KU 1 i KU2

Trgovački obrt Intumesco (Braće Radića bb).

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
879

Eh Zippy,gotovo je s kunićima.. Bar neko vrijeme.. Sve sam poklao.. Došlo mi je na živce da od 13 mladih iz dva legla meni krepa njih 8 u 3-4 dana.. Ne da mi se više..

K

kemicar

Guest

šteta. I mo smo bili na rubu odustajanja. Na tome smo puno naučili, dosta uložili i sad nemamo problema sa smrtnosti malih.

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
879

Gospon Kemičar, jel vi imate veću proizvodnju? Mene je stvarno dopizdilo, uzgajat kuniće s barem 50 % gubitka mladih.. Nemam volje ulagati.. Znam ja da budem opet nabavil kuniće, ali sad budem uzel pauzu..

Z

zeco

Guest

planiram odvojiti mlade kalifornijske sa 35 dana starosti te im pet dana davati trisulfon u vodu pa napraviti pauzu desetak dana pa opet pet dana trisulfon!! dali je to ispravno postupanje???? :scratch

Z

zeco

Guest

k15j.jpg

k13.jpg

k14u.jpg

M

matko

Guest

Bok ja sam novi na ovome forumu i želio bih uzgjat kuniće.Pokušavam nabaviti čistokrvnog belgiskog orijaša ali nema ga nigdje za kupit bar ne čistokrvnog pa ako ih enko od vas prodaje ja bih kupio 3 ili 4 kunića.I moželi nekoliko savjeta o uzgajanju baš Belgiskih orijaša

M

matko

Guest

Jeli mi pametno uzgajat te kuniće premda će mi biti prvi i čitao sam po forumima da su osjetljivi

Z

zeco

Guest

matko dobro došao u svijet kunića, i čestitke na hrabrosti da si se baš kao početnik odlučio za orijaše.
nekada u mladosti sam držao kuniće i sve je bilo ok dok nismo prešli na orijaše i to je bio kraj bavljenja kunićima.
od proljeća ove god. ponovo se bavim kunićima ali samo srednje teške rase.u svakom pogledu su bolji nego orijaši, neka te nezavarava veličina kunića jer te kg očišćenog orijaša soji 2-3 puta skuplje nego kod srednjih kunića.ako baš želiš imati velike kuniće razmisli o ovnolikima a nisu ni orijaški(njemački) šarci baš maleni.na forumima se nailazi na dosta proturječnosti o uzgoju i hranidbi kunića jer kunićari experimentiraju sa svačim.po meni osnovni uvjet je posebna prostorija za kuniće tj bez drugih životinja i naravno higjena,sve ostalo- iskustvo s vremenom.
javit će ti se neko uspješan s orijašima za detalje.pozzz :)

M

matko

Guest

Ja živim blizu splita

Malo raspitivao i njih (životinje općenito) je moguće poslat poštom stignu u roku od 5 sati.
Šta vi kažete na to.

perje

Član
Tu od
2 Ožu 2010
Poruka
38

5 dana :O ? dugo je to. svašta se može dogoditi u tih par dana. krepaju od straha, od gladi... neznam, malo mi je to :roll:
ja miješam mužjaka šarca sa kalifornijskim ženkama, brzo napredujui, veliki narastu. prije sam imao sve orijaše (belgijske) ali smo poklali jer su bili već stari.

Najnoviji postovi

Na vrh