• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
879
Re: Kuničarstvo

Moram se pohvaliti da sma doživjel rekord u broju kunića koje je jedna kunica izlegla. 15 komada malih je izlegla, s tim daih je 11 živo!Sad su negdje 3 tjedna stari pa polako izlaze van. U prvih par dana nakon kaj se izleglanašel sam 4 mrtva.

A

amaterxxl

Guest

Prvo da Vas sve lijepo pozdravim i zamolim za jedan savjet. Već duže vremena razmišljam o uzgoju patuljastih kunića isključivo za ljubimce. Imam već dvije godine par kunića ali samo za sebe. I sada bi se bacio u uzgoj za prodaju živih, pa me zanima jel netko zna da li bi mi se to isplatilo, jel ima kod nas tržišta za to ili ljudi kupuju kuniće samo po pet shopovima???? iz zagreba sam.... hvala svima

F

Ferđolinac

Guest

Kod mene se manje količine bez problema prodaju. Izneseš na pijacu i još ako malo spustiš cijenu zagarantirano prodaješ. Nisam siguran za Zagreb, ali prije par godina je ovdje kod mene u Županji bila jedna farma i klaonica zečeva, velika količina. Išlo im je super, a imali su i super modernu opremu. Uz zečje meso radili su još i hranu za zečeve. Jednog dana su se samo zatvorili. Nisam siguran što se dogodilo, ali do toga trenutka trgovina koju su imali u Županji svakog je dana bila puna.

Ja sam još uvjek sa orijašima, zecan mi je ostao stari, ali sam zečicu promjenio nakon što mi je drugi put pojela mlade. Prije tjedan dana dobio sam i njen prvi okot. Nisam puno zavirivao, ali vidim da ih ima dosta. Uglavnom, ako je netko zainteresiran može unaprijed naručiti ;) (okolica Vinkovaca)

I

itsipo

Guest

Pozdrav svim clanovima kunicarima. Nov sam na ovom forumu ali sam procitao sve dosad napisano. Zivim u vojvodini i bavim se uzgojom kunica, moji su kunici zenke panonski beli a muzjak kalifornijski, dosad su se meni pokazali vrlo dobro. brzo dobijaju na kilazi, hranim ih gotovom hranom za kunice i vode koliko hoce da popiu. Seno, detelinu ili travu im uopste ne dajem samo peletriranu hranu. Drzim ih u kavezima sa zicanim podom gde su okca 1x2sm.Kasnije cu staviti i slike da se vidi kako to izgleda.

Pozdrav!

K

kemicar

Guest

perje kaže:
Bok ljudi.
Nabavio ja kuniće, napokon :D . Mješanci novozelandskog bijelog i belg. orijaša. Evo već dosta dugo imam jedan sistem uzgoja i pokazao se dobar:

Ženke sve u jednoj prostoriji zajedno,na podu sa prostirkom. Uz zid stoje kavezi, u jednom je mužjak a ostali prazni.
Kada ženku pripustim k mužjaku, on napravi svoje, a nju stavim u zaseban kavez. I tako svaku. Meni je to jako jednostavno i dobro.
Na podu stoji velika pojilica i hranilica, slične onima za piliće. A svaki kavez ima posebno pojilicu i hranilicu.

Probajte!

Pozdrav

Pozdrav
Daj poslikaj to. A ne puštaš ženku nakon odvajanja malih za novi ciklus?

PEGY

Novi član
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
2

Bok,
ja sam nova na ovom forumu. Molim vas za pomoć. Želim se baviti uzgojem novozelandskih bijelih kunića za svoje potrebe. Da li poznajete nekoga u blizini Petrinje, od koga bih mogla nabaviti zdrave i čistokrvne ženke i mužjaka.
Hvala !!!

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688

PEGY kaže:
Bok,
Da li poznajete nekoga u blizini Petrinje, od koga bih mogla nabaviti zdrave i čistokrvne ženke i mužjaka.
Hvala !!!

Pokusaj kod gospodje Gordane Hnojcik u Srednjoj Veterinarskoj,potrazi je i pitaj. 8) Mozda ona nekoga poznaje.
Znam da je ona imala svakojakih zivotinjica.
Ona ce ti pomoci,ako bude mogla.

PEGY

Novi član
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
2

Hvala "drmr", pokušat ću. Mislite na srednju školu u Petrinji ?
Ako još netko zna nekoga molim vas da mi napišete.

G

gogavk

Guest

Pozdrav svima!
Nova sam ovdje i imala bih jedno pitanje. Prvi puta sam nabavila kunića, bređu ženku, čistokrvni kalifornijski....ali je sada mješana sa orijašem. Zna li netko kakva je kombinacija? I šta joj je najbolje davati za jesti sada pred kotnju?

Z

zeco

Guest

pozdrav svima!! novi sam ovdje nakon što sam pročitao sve (a mozda i ne) na netu na hrvatskom što se tiče kunića.
trenutno imam kalifornijske i neke "domaće"onako radi šarenila. :)
Planiram nabaviti i par bečkih plavih jer su mi prekrasni,bar na slici.

K

kristijan123

Guest

molim za pomoć, nije za mene, za prijatelja je...
mali zečić, star mjesec i pol dana , se napuhnuo...
Koji je razlog tome i što poduzeti?

Z

zeco

Guest

kristijane123 ovo sam kopirao s jednog foruma kad već sam nisi našao;
U jako velikim slučajevima nadutost kunića znači prisutnost kokcida,te im se,odmah kad se to primjeti,treba dati ruskog čaja i obavezno 1/4 rastopljenog kokcidiostatika u vodi.
pokušaj mu masirati stomačić ako neprođe za 1 dan obrati se veterinaru,možda ti se javi neko s pametnijim savjetima ali može li "mali zečić" čekati :x :(

Z

zeco

Guest

ili se samo prepapao ili je jeo zelenu hranu :evil: :scratch

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688

Mladim kunicima moras davati što kvalitetnije sijeno i koncentriranu hranu uz dovoljno vode. I moras pripazit da mladi kunici ne konzumiraju salatu,travu,il kupus i jos neke stvari jer ce doci do proljeva,nadimanja.
Za to ti je jako opasno (za nadimanje) kad se kunic prezdere crvene djeteline. Moji odjednom svi pocrkali,jbg :?

On ce sad tesko disat jer ga je ta nadutost stegla pluca. Pokusaj mu malo masirat trbuh kao sta je netko rekao.
I sjecam se da je veterinar meni govorio neke kapi djecje Simplex im valja dati.

K

kemicar

Guest

Moja preporuka je da ih hraniš kad su mali smjesom za njihov uzrast (ima potrebne lijekove koji djeluju preventivno). Kad se jednom javi kokcidija malo se toga može uraditi. Ja sam liječio već svakako:stavljanjem lijeka u vodu, svakom kuniću u usta, injekcije uglavnom kad nešto krene obično završi kobno.

K

kristijan123

Guest

i još jedno pitanje, za priajtelja. Zečica je bolesna, napuhnuta, šta će sa njezinim zečičićima ako ugine, 2 tjedna su stari. Čime da ih hrani?

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

čekaj malo,jel on to drži kao ljubimce ili šta?

može ih hraniti na dudicu,ali sa onim pipetama koje budu u kapima za nos,oko i sl.zečići ne sišu klasično,kao npr telad,nego više ližu mlijeko koje se cijedi sa bradavica.

ne znam hoće li ih moći nahraniti običnim kravljim mlijekom,malo googlaj.postoji neka udruga koja se bavi spašavanjem zečića i kunića na netu,tamo možeš pogledati kako to rade i dobiti informacije bolje nego na našem forumu.

K

kristijan123

Guest

ne kao kućnog ljubimca nego uzgaja zečeve, hvala puno

mtrupkovic

Član
Tu od
20 Ruj 2009
Poruka
89

može ih hraniti na dudicu,ali sa onim pipetama koje budu u kapima za nos,oko i sl.
tako je

ne znam hoće li ih moći nahraniti običnim kravljim mlijekom
Moći će, mi smo jednom na taj nacin odhranili 8 mladih nakon sto im je majka uginula....

K

kemicar

Guest

Ljudi pa nemojte riskirati sa mladuncima. Smjesa za kuniće sa kokcidiostatikom košta 80 kn/25 kg. Meni otkad s njom hranim to se ne događa. Ženku počnete hraniti s njom 5 dana prije nek se koti i hranite do odvajanja malih, onda kak čete. Male hranite s njom još neko vrijeme,...
Male možeš probati hraniti i na pojilicu s kuglicom (hobi pribor za mini kuniće)

Najnoviji postovi

Na vrh